Foci

Effenberg a Bayern játékosait ostorozza

Az egykori irányító középpályás szerint a játékosok sara a Bayern rossz teljesítménye.

Stefan Effenberg játékosként is híres-hírhedt volt arról, hogy karakán a véleménynyilvánítása – az emlékezetes 1994-es vb-kimutogatás csak egy fejezet a szőke üstökű futballista „regényében” – és visszavonulása óta sem változott sokat, igaz, immár diplomatikusabban fogalmaz, amikor Louis van Gaalt védi.

A Bayern legendás irányítója szerint a müncheniek idei botladozásában főszerep hárul a futballistákra és a vezetőségre: a keret minőségileg és mennyiségileg is javításra szorul, míg a sztároknak szerepet kell vállalniuk a felemelkedésben.

Effenberg úgy véli, „Mark van Bommel igazi vezéregyéniség, ám egyedül kevés. Bastian Schweinsteigernek vagy Philipp Lahmnak is noszogatnia kellene a társakat a minél jobb eredmény érdekében. Felelősség van a vállukon, ehhez viszont karakter is kell, nem elég a jó futball.”

A bajorokkal 2001-ben Bajnokok Ligáját nyerő játékos ugyanakkor amondó, „Louis van Gaal a megfelelő ember a megfelelő helyen. Ő az az ember, aki a Bayern kispadjára kell – szerintem a játékosokból hiányzik a meggyőződés. A jelenlegi keret pedig nem elég. A Bayernnek áldoznia kell új játékosokra, már januárban. Ki kell nyitni a pénzeszsákot, s elkölteni húsz-, harminc- vagy akár negyvenmilliót.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik