Foci

Guardiola a legendáknak ajánlja

A Barcelona vezetőedzője, Pep Guardiola Dani Alvest és Lionel Messit emelte ki külön a Real Madrid elleni 5-0-ás sikert követően.

A Barcelona megsemmisítő, 5-0-ás csapást mért a Real Madridra a hétfő esti El Clásicón, ezzel átvette az ősi riválistól a vezetést a La Liga küzdelmeiben 13 fordulót követően.

Pep Guardiola, a katalán sztárklub vezetőedzője érthetően elégedett volt a lefújást követően és a klub legendáinak ajánlotta a sikert.

„Ezt a győzelmet Carles Rexach-nak (a klub korábbi szélsője, edzője) és Johan Cruyffnak ajánlom, ők tanították nekünk ezt a játékot. Ez a siker egy 15 éves folyamat kicsúcsosodása, ők hittek abban, hogy ez a rendszer műkődöképes. Nincs még a világon olyan csapat, amely annyira szórakoztatóan játszik, mint mi” – kezdett bele a dicshimnuszba Pep Guardiola, majd a bajnokságra visszatérve folytatta mondandóját.

„Igaz, hogy ez a győzelem is csak három pontot ér, de ahogy tettük, azzal elkápráztattuk az embereket. Ezért dolgozunk, így térünk vissza a gyökereinkhez” – értékelt, majd kiemelte Messi és Daniel Alves teljesítményét.

„Alvesnek gratulálok, mivel rengeteget segítette a támadásainkat, nagyon sokat tett a sikerünkért. Messi nem csak gólokat készített elő, a labdarúgás minden szegmensében a legjobb és még csak 23 éves. Természetesen örülünk a győzelemnek, ki akarjuk élvezni minden percét, de csak évek múlva állapíthatjuk meg, hogy milyen jó ez a jelenlegi csapat.”

José Mourinho értékelését ide kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik