Foci

Mourinho, Guardiola: bárki nyer, az még nem lesz bajnok

A Real Madrid és a Barcelona vezetőedzője szerint is korai még a végső győztesről beszélni, a felek jó meccsre számítanak.

Hétfőn este rendezik a spanyol csúcsrangadót, az El Clásicót a Barcelona otthonául szolgáló Nou Campban, a két vezetőedző, José Mourinho és Pep Guardiola pedig egy vasárnap esti sajtótájékoztatón ecsetelte csapata esélyeit.

A két tréner egyetért abban, hogy bármi is lesz a meccs végkimenetele, egyik csapat sem lesz rögtön bajnok, mivel még csak a pontvadászat első szakaszában járnak.

„Minden meccs fontos, minden egyes elvesztegetett pont sokat számít a végelszámolásnál. A hétfő esti meccs után még lesz 25 forduló, rengeteg egységet lehet majd gyűjteni, számtalan tényező közrejátszik még. Ha hétfőn nyerünk, akkor másnap ugyanúgy kedd lesz, mint akkor, ha kikapunk – nem ez fog dönteni. A világ erre a meccsre vár és mi azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a nézőket. Remélem a játékosok is segíteni fogják a játékvezető munkáját, hogy ez a találkozó a játékról szóljon. Mind a két együttes tele van klasszisokkal, így mind a két csapat a legjobb lehet. Bármi legyen az eredmény, azt szeretném, ha a labdarúgóim folytatnák a megkezdett munkát, én pedig igyekszem higgadt maradni a lefújás után is. Nehéz megmondani, ki a favorit” – vezette fel az El Clásicót José Mourinho, a vendég Real Madrid trénere.

Kollégája, Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője szerint nem éri nagy meglepetés a feleket.

„Remélem nagyszerű mérkőzés lesz majd a hétfő esti. A Real Madrid egy nagyon jó együttes, mindig is az volt és mindig az is lesz. Ha kikapunk, ugyanúgy a Barca leszünk, mint voltunk. A Madrid a világon a legjobb a kontrázásban, így támadásra késztetik az ellenfelet, de ez nem is baj, nem akarunk változtatni semmin, nem akarom, hogy mélyebben játsszunk. Szép meccsnek ígérkezik, mi pedig nyerni akarunk. Már négyszer győztem a Madrid ellen, de tudom, hogy ennek a sorozatnak egyszer vége szakad. Ha mind a két együttes tudása legjavát nyújtja, akkor döntetlenre számítok, mert nem lehet azt mondani, hogy az egyik jobb lenne a másiknál. A bajnokságból mindazonáltal még sok van hátra, január és február különösen rizikós hónap, akkor bármi megtörténhet. Bárki is nyer hétfőn, az még nem lesz bajnok.”

Az El Clásicóra magyar idő szerint este 9-kor kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik