Foci

Könnyedén nyerte a Barca az El Clásicót

José Mourinho irányításával először kapott ki a Real Madrid, az 5-0-ra diadalmaskodó Barcelona a tabella élére állt.

Hihetetlen hangulatban kezdődött az El Clásico, a hazai közönség buzdítása pedig már a 6. percben hatalmas Barca lehetőséget eredményezett: Messi trafálta telibe a kapufát.

Nem sokkal később már örömében ugrott talpra a Nou Camp közönsége, Xavi váltotta gólra Iniesta passzát, a középpályás nagyszerű ütemben emelte át a labdát Iker Casillas fölött, korán hátrányba került José Mourinho csapata.

Xavi pöccintése:

Kisvártatva villant a Real Madrid is, Mesut Özil átadása után Di María próbálkozott lövéssel, Valdeznek kellett nagy bravúrral szögletre mentenie a léc alá tartó löketet. A 18. percben aztán már kettő virított közte, Villa verte meg a baloldalon Sergio Ramost, centerezése után Pedro talált be közelről.

Pedro találata:

A folytatásban az első félidőt végig uraló Barcelona eldugta ellenfele elől a labdát, majd két érdekes jelenetet jegyezhettünk fel a szünetig: előbb Cristiano Ronaldo lökdösődött egy kicsit Pep Guardiolával egy sárgáért (az edző nem adta oda a portugálnak a labdát), majd Messi is besárgult, miután elterült a gyepen Ricardo Carvalho véletlen legyintését követően.

Ronaldo és Guardiola afférja:

A második felvonás ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, vagyis veszélyeztetett a Barca: előbb Messi, majd David Villa próbálkozását blokkolták, nem sokkal később pedig Xavi lőtt az oldalhálóba.

Az 55. percben aztán újabb hidegzuhany érte a Real Madridot, az argentin fenomén pazar passza után David Villa köszönt be, és mivel a jelenet három minutummal később megismétlődött, kevesebb mint egy óra játék után eldőlt az El Clásico sorsa.

David Villa első gólja:

A világbajnok támadó második találata:

A mérkőzés további szakaszában a Barcelona saját közönségének kedveskedett, a katalánok biztosan tartották a labdát és talán nem túlzás azt állítani, hogy ezen a hétfői estén talán egyetlen csapat sem tudott volna mit kezdeni Pep Guardiola felszabadultan játszó fiaival.

A hajrában már mind a két oldalon a végső sípszót várták, majd a csereként nem sokkal korábban beálló Jeffren tette fel az i-re a pontot a szintén a padról beszálló Bojan passza után, majd a kissé kiboruló Ramost állította ki a játékvezető az utolsó pillanatokban, miután felrúgta Messit, majd fellökte Puyolt.

Íme Jeffren kegyelemdöfése:

Sergio Ramos magánszáma:

A Real Madrid José Mourinho irányítása alatt első vereségét szenvedte el, illetve sorozatban öt zakó a mérleg az ősi rivális gránátvörös-kék banda ellen.

Eredmény:
Barcelona – Real Madrid 5-0 (Xavi 10., Pedro 18., Villa 55., 58., Jeffren 91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik