Foci

Otthon páholták el az Atléticót

Az Atlético Madrid és az Espanyol összecsapását a vendég barcelonai együttes nyerte 3-2-re.

Hétfőn este rendezik a spanyol bajnokságban az El Clásico néven elhíresült ibériai rangadót, a Barcelona és a Real Madrid összecsapását, a sors pedig úgy hozta, hogy szombaton a két város második számú csapatai, az Európa Liga-győztes Atlético Madrid, illetve az Espanyol is ebben a fordulóban találkoztak.

A vendég barcelonaiak már igen korán vezetést szereztek a Vicente Calderón Stadionban, egy büntetőt értékesített magabiztosan a 22. percben. A félidő zárásaként a portugál Tiago egalizált, egy szöglet utáni lecsorgót vágott a hálóba Kameni kapus két barvúrját követően.

A második felvonás elején ismét a vendégek jutottak előnybe, az amúgy pazar megoldásokra képes De Gea páncélmellényéről pattant Verdu elé a labda, a középpályás nem hibázott.

Nem kellett sok hozzá, hogy ez a rendkívül izgalmas meccs ismét döntetlenre álljon, a világbajnokság legjobb játékosának választott Diego Forlán varázsolta oda a labdát Kun Agüerónak, az argentin pedig közelről a kapuba gurított.

A slusszpoén a végére maradt, Osvaldo döntötte el a három pont sorsát a 78. percben, a fővárosiaknak pedig már nem volt erre válaszuk, így az El Clásico mini verziója barcelonai sikerrel zárult.

A Pintér Ádámot a kispadon felejtő Zaragoza hazai pályán futott bele 3-0-ás zakóba, a vendég Villarreal már kettővel ment, mikor Continit kiszórta a játékvezető a vendéglátóktól, Nilmar használta ki rögvest az emberelőnyt, beállítva a végeredményt.

A Sevilla és a Getafe is összemérte az erejét a La Liga szombati játéknapján, a hazaiak Kanouté révén ugyan vezettek fél óra elteltével, a vendégek azonban a második felvonásban egy megválaszolatlan hármast vágtak, a vége 1-3 lett.

Eredmények:
Atlético Madrid – Espanyol 2-3 (Tiago 45., Agüero 66. ill. Luis Garcia 22. – 11-esből, Verdu 54., Osvaldo 78.)
Zaragoza – Villarreal 0-3 (Senna 9., Cazorla 18., Nilmar 65.)
Sevilla – Getafe 1-3 (Kanouté 30. ill. Manu 57. – 11-esből, Miku 59., Rios 77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik