Foci

Magath: innentől a bajnokság a lényeg

A Schalke kemény embere úgy véli, kezd összeállni csapata, s a Bundesligában is javulást ígér.

A Schalke rosszul kezdett a nemzetközi porondon és a bajnokságban is, ám novemberre úgy tűnik, működőképessé vált a Felix Magath által megálmodott új rendszer. A kulcsjátékosok formába lendültek, az együttes pedig legutóbbi négy mérkőzésén három győzelmet aratott, emellett egyszer döntetlent ért el – kemény riválisok ellen.

A Schalke a legutóbbi két meccsén hét gólt rúgott úgy, hogy egyet sem kapott: pedig az ellenfelek nem tartoznak a futottak még kategóriába. A Werdert 4-0-ra, a Lyont 3-0-ra kalapálta el a királykék legénység.

„Az első harminc percben úgy futballoztak a fiúk, ahogy azt kell. Később kínlódtunk egy kicsit, de így is elértünk egy gólt. Mindez arra utal, egyre jobbak leszünk. Viszont a BL-ben mutatott játékot a Bundesligában is elő kell majd adnunk.”

A sors fintora: a Schalke a BL-ben már továbbjutott (csoportelsősége még kérdéses, hisz egypontos előnnyel Lisszabonban lép majd fel, míg a második Lyon a Hapoel Tel-Avivot fogadja), a német bajnokságban viszont csak a 15. helyen áll úgy, hogy 13 forduló alatt 13 pontot gyűjtött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik