Foci

Csányi lenyomná a futballhuliganizmust

Az MLSZ elnöke a futballhuliganizmus elleni küzdelemről rendezett nemzetközi tanácskozáson vázolta fel terveit.

A konferenciát a Kriminálexpo 2010. keretében, a Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezte az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Csányi Sándor megnyitójában arra hívta fel a figyelmet, hogy Anglia és Németország példája azt mutatja, kellő eltökéltséggel és tisztánlátással kezelhető a futballhuliganizmus problémája.

Emlékeztetett rá: az MLSZ eltökélt abban, hogy keményen fellép a huligánok ellen, véget vet a szurkolói anonimitásnak, bevezeti a szurkolói kártyát és kamerarendszert, ami lehetővé teszi, hogy a nemkívánatos személyek ne juthassanak be a stadionokba.

Hozzátette: az ultrákra szükség van, de nem olyanokra, akik tüzet gyújtanak, hanem olyanokra, akik akkor is elkísérik és buzdítják a csapatukat, amikor az átlagszurkoló már feladta. Bízom benne, hogy a mai ultrák jó részét meg tudjuk tartani a futball berkein belül, mert ők gondoskodnak a stadionokban a jó hangulatról – jegyezte meg.

Azokat viszont, akik – mint fogalmazott – “kezelhetetlenek”, el kell távolítani a stadionokból és azok környékéről, mert nemcsak maguk és társaik életét veszélyeztetik magatartásukkal, de távol tartják azokat is a sporttól, akik a futballt választanák.

Az MLSZ elnöke arról is beszélt, hogy az elmúlt négy hónapban a Belügyminisztérium, a rendőrség és az MLSZ szorosan együttműködött a kérdésben, összehangolt munka folyik, amelynek – mint mondta – nem a végén, hanem a közepén vagyunk. Megjegyezte: tárgyalni fognak az ügyről a nemrég létrehozott szurkolói bizottsággal is.

Kitért arra is, hogy a futballhuliganizmusnak gazdasági vonatkozása is van, mert akik kárt okoznak, azok “meglopják a fociba befektetőket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik