Foci

Moszkvában nyert a Marseille

A Bajnokok Ligája F csoportjában a francia együttes 3-0-ra nyert a Szpartak Moszkva ellen.

Az F csoport ötödik fordulójában az Olympique Marseille Moszkvába utazott, hogy megtorolja a rivális Szpartakon az első körben elszenvedett 1-0-ás vereséget. Külön jót tett a meccsnek, hogy a két együttes a találkozót megelőzően azonos pontszámmal állt a kvartettben.

Az első félidőben már korán, bő negyed óra után megszerezte a vezetést az OM, a veterán Heinze passzából Valbuena lőtt a felsőbe. A folytatásban inkább csak egymás aprításával törődtek a felek, majd Makejev helyzete jelentette a felvonás utolsó jelenetét.

A második etap elején tovább növelte előnyét Didier Deschamps együttese, Rémy az 54. percben lőtt elképesztő gólt: a 23 éves csatár csúnyán alárúgott kapásból a labdának, így azonban szerencséjére éppen átpörgette védője felett, lövése a két kapufát érintve jutott át a gólvonalon.

Rémy gólja:

Tíz perccel később tíz emberre fogyatkozott a hazai Szpartak Moszkva, Wellitont zavarta le a játékvezető a pályáról miután letaglózta a kapujából kivetődő Mandanda kapust, a fórt Brandao használta ki kisvártatva egy szép lövéssel.

A folytatásban már nem született több találat, így a gall együttes a második a Chelsea mögött. Mivel az egymás elleni eredmány Deschamps-éknak kedvez, így az Olympique biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben.

Eredmény:
Szpartak Moszkva – Olympique Marseille 0-3 (Valbuena 18., Rémy 54., brandao 68.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik