Foci

Argentinok válthatják Benítezt

Rafael Benítez sorsa még nem dőlt el Milánóban, távozása esetén argentinok ülhetnek a helyére.

Milánóban már ultimátum is született – Massimo Moratti elnök múlt héten két mérkőzésre szóló felszólítása ellenére az Inter kikapott a Chievótól. Ettől függetlenül az olasz források úgy tudják, Rafael Benítez még megmentheti állását, amennyiben az Inter címvédőként legalább a Bajnokok Ligájában alkot valamit. Szerdán minden kiderül.

Az olaszországi lapokkal ellentétben az argentin Clarín úgy értesült, hogy a lombardok már megkezdték a tapogatózó tárgyalásokat: két argentin szakvezető is kapcsolatba kerülhet a fekete-kékekkel, sőt, az sem kizárt, hogy duóban dolgoznak majd a San Siróban.

Az egyikük, Marcelo Bielsa épp leköszönt a chilei kispadról azok után, hogy a dél-amerikai válogatottnak – elsősorban a világbajnokságon – sok hívet szerzett megalkuvást nem tűrő támadófocijával. Helyzetét nehezíti, hogy papíron még mindig ő a chilei szövetségi kapitány, s csak azután szabadul fel, miután Jorge Segovia (a chilei szövetség új elnöke) januárban cselekvőképes lesz. Benítez menesztése esetén az Inter nem várhat.

A másik dél-amerikai – “Inter-családtag”: Diego Simeone (képünk) 1997 és 1999 között játszott a milánóiaknál, s az ő edzői pedigréje sem akármilyen, hisz az Estudiantes és a River Plate együttesét is bajnoki címhez segítette Argentínában. Jelenleg nem dolgozik, a San Lorenzóval ugyanis áprilisban – a gyenge eredmények miatt – közös megegyezéssel felbontották a szerződést.

Nem kizárt, hogy a milánóiak „csomagban” csapnak le a két szakemberre. Így Simeone „tűzoltóként” már idén beugorhatna, míg egykori főnöke, az argentin válogatottat1998 és 2004 között felkészítő Bielsa januárban csatlakozna a lombardok edzői stábjához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik