Foci

Spanyol védőt vesz a Tottenham

A merész terveket szövögető londoniak kivetik hálójukat a Newcastle United védőjére.

A Tottenham Hotspur főnöke, Harry Redknapp megerősítené csapata hátsó alakzatát. A kiszemelt spanyol futballistának aligha lesznek beilleszkedési nehézségei, hisz három éve futballozik Angliában, pontosabban a St. James’s Parkban. Jose Enrique ára nem egetverően magas, a United nyolcmillió fontért elengedné.

A Sky Sports értesülései szerint a Spurs januárban megveszi a balhátvédet, mivel a defenzíváját sújtották leginkább a sérülések, s a jelenleg a poszton játszó Benoit Assou-Ekotto teljesítményével elégedetlen a londoni szakvezetés. Enrique támadásban is több alternatívát kínál, a balszélen kiváló kettőst alkothatna az ősszel a világ élvonalába valósággal berobbanó walesi szélsővel, Gareth Bale-el.

A spanyol hátvéd 2007-ben hatmillió fontért igazolt Angliába a Villarreal együttesétől, a valenciai születésű 24 esztendős labdarúgó korábban kölcsönben a Celta Vigót is erősítette.

A játékoshoz a Newcatle menedzsere, Chris Hughton is ragaszkodik, ám mivel 2012-ben lejár a szerződése, alighanem pénzzé teszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik