Foci

Shearer: Capellóval semmit nem fejlődtünk

Éles kritikát fogalmazott meg az angol válogatott és a Newcastle korábbi csatárikonja a válogatott szakvezetőjével szemben.

Fabio Capello két és fél évvel ezelőtt vette át a nemzeti csapat irányítását, ez idő alatt kivezette a gárdát a világbajnokságra, ám ott nem sikerült maradandót alkotni. Az Eb-selejtezőkön eddig viszonylag jól szerepelt Anglia, bár Montenegró pontot szerzett a Wembleyben.

“Úgy gondolom, ez idő alatt egyáltalán nem léptünk előre – mondta Alan Shearer, aki 63 válogatottbeli fellépése alkalmával 30-szor volt eredményes. – Ha egy időben minden játékos bevethető lett volna, akkor sem vagyok biztos benne, hogy tudta volna, milyen játékrend szerint futballozzanak vagy kiket játszasson.”

Az ex-csatár arról is beszélt, hogy szerinte az angol szurkolók a nagy tornákon túl sokat várnak a csapattól, nyomás alá helyezik a játékosokat.

“Sajnos, ebben az országban nincs türelem. Mindig túl nagyok az elvárások a futballistákkal szemben, mindig azt várjuk tőlük, hogy nyerjenek, és szerintem ez nem jó” – fogalmazott Shearer.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik