Foci

Palermo góljával nyert a Boca Juniors

A Boca Juniors az Arsenal elleni meccsen lezárta a hárommeccses nyeretlenségi sorozatát az argentin labdarúgó-bajnokságban.

A Boca Juniors három nyeretlenül, sőt rúgott gól nélkül lejtudott mérkőzést követően nyert ismét az őszi bajnokságban, az Aperturában: az egykor szebb napokat megélt Buenos Aires-i sztárcsapat vasárnap este 2-1-re győzte le a harmadik helyen álló Arsenalt a Bombonerában.

A győzelmet érő gólt Martin Palermo szerezte a 75. percben: a 37 éves csatár – aki a gólok tekintetében klubrekorder – egy kapu előtti kavarodás után szerezte szezonbeli hetedik találatát.

Ennek köszönhetően győzelemmel debütált a kispadon Roberto Pompeii, aki megbízott vezetőedzőként irányítja a Boca Juniorst, miután a vezetők múlt szerdán, a River Plate elleni rangadón elszenvedett vereséget követően menesztették állásából Claudio Borghit.

Veresége ellenére az Arsenal maradt harmadik a tabellán, az élen viszont változott a helyzet: a Huracant 2-0-ra legyőző Estudiantes átvette a vezetést a La Platában ikszelő Velez Sarsfieldtól.

Apertura, 15. forduló:
Godoy Cruz-Banfield 2-1
All Boys-Newell’s Old Boys 2-0
Estudiantes-Huracan 2-0
San Lorenzo-River Plate 0-0
Boca Juniors-Arsenal 2-1
Gimnasia-Velez Sarsfield 0-0
Racing Club-Quilmes 1-1

Az élcsoport:
1. Estudiantes 33
2. Velez Sarsfield 31
3. Arsenal 25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik