Foci

Ferguson Capellót védi

A Manchester United főnöke szerint az olaszt túl sokat kritizálják – immár minden bajért őt teszik felelőssé.

Sir Alex Ferguson úgy véli, szép lassan bűnbak-kereséssé fajul a Fabio Capellót kritikával illetők akciója. A Manchester United skót szakvezetője szerint a franciák elleni vereséggel felerősödő korholások épp azt a folyamatot gyengíthetik, amelyre az angol válogatottnak szüksége van: a reformokat, a megújulást.

„Azt hiszem, a Capello felé irányuló kritikák eltúlzottak. Amennyiben Fabiónak minden játékosa a rendelkezésére állt volna, nyilván jobb eredményt ért volna el a franciák ellen” – fogalmazott Ferguson a Sky Sportsnak.

„Ne feledjük, John Terry és Ashley Cole sérülés miatt nem játszhatott, míg Frank Lampard és Wayne Rooney nem volt bevethető állapotban. Az emberek már-már paranoiásak; barátságos mérkőzésekből vonnak le messzemenő következtetéseket. Inkább annak örülnének, hogy Capello több fiatalt kipróbált, így Gibbset, Hendersont, Carrollt és Ben Fostert is játszatta. Ez lehet a jövő.”

A mester a Steven Gerrard sérülése miatt félmillió fontos jóvátételt követelő Liverpoolnak is üzent, noha „becsomagolta” mondanivalóját. Ferguson utalt arra, hogy bár Rio Ferdinand is megsérült, a maguk részéről nem hibáztatják az angol válogatott szakvezetését.

„Nem panaszkodunk Rio állapota miatt, mivel a sérülések részei a játéknak. Nem ismerem a szövetség és a Liverpool közötti egyezség részleteit, de ne felejtsük, ilyen mérkőzéseken nem lehet precízen kiszámolni, ki mennyit marad a pályán. Ráadásul a csapat vesztésre állt. Nincs logika abban, hogy egyrészt eredményeket várunk el egy barátságos meccsen, másfelől pedig amiatt morgolódunk, ha a legjobbak játszanak.”

Éppen ma számoltunk be Alan Shearer kritikájáról Fabio Capello tevékenységével szemben.

AJÁNLOTT LINK:

Ferguson védi Capellót (skysports.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik