Foci

Nagytakarítás a Citynél

A manchesteri együttes közel 40 millió fontot is veszíthet labdarúgói árán.

Bombahírről számolt be az angol The Sun, a Manchester City vezetői úgy döntöttek, hogy egy félcsapatnyi sztártól szabadulnának meg januárban, így a kérők Emmanuel Adebayorra, Wayne Bridge-re, Shaun Wright-Phillipsre, Roque Santa Cruzra és a brazil Jóra tehetnek ajánlatokat.

Mellettük a kapus Shayne Given is vihető, igaz ő érte legalább 7 millió fontot le kell szurkolnia leendő munkaadójának.

Mind a hat labdarúgót a City korábbi vezetőedzője, Mark Hughes igazolta (Jót Sven-Göran Eriksson nézte ki, de már az angol menedzser idején érkezett), a vásárlásra költött összeg pedig elérte a 87 és fél millió fontot, az utód, Roberto Mancini ugyanakkor nem számol a játékosokkal, szerinte a focisták negatív hatással vannak a csapatra.

A The Sun számításai szerint a vásárlási és eladási ár közötti különbség közel 40 millió fontos mínusz is lehet tekintve, hogy a játékosok többsége maximum epizódszerepekhez jut, azaz a vezetőség 50 milliós bevétellel már elégedett lenne, nem mellesleg a fizetésekre kiadott összeg is jócskán megcsappana.

A lap honlapja érkezőkről is ír, az egyik kiszemelt a fél Európa által körbeudvarolt Edin Dzeko aki jelenleg a Wolfsburg csapatát erősíti és már többször is összeboronálták a Juventusszal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik