Foci

Fiatal középpályás miatt verseng a Chelsea és a Liverpool

A londoniak az utóbbi időben sérülésektől nyújtott középső szekciójukat erősítenék, a Vörösök a Barcához igazoló Javier Mascherano utódát keresik.

A 21 éves Armin Bacsinovics Szlovéniában, Mariborban született, majd itt is nevelkedett és lett felnőtt játékos. A magyar szurkolóknak is ismerősen csenghet a neve, júliusban ugyanis tagja volt a Videotont az Európa Liga második selejtezőköréből kiejtő Maribor csapatának, mind a két meccsen pályára lépett.

Augusztusban még mérföldkőhöz érkezett nevelő együttesében, 100-szor ölthette magára a klub dresszét, az átigazolási időszak vége előtt leszerződtette őt az olasz Palermo, amelyben már két gólnál tart kilenc fellépés alatt, nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy a szicíliai csapat a hetedik helyen tanyázik a Serie A-ban.

A labdarúgó a hírek nem biztos, hogy sokat tölt Itáliában, a Sportal szerint a Liverpool és a Chelsea is vinné a tehetséges szlovént. Roy Hodgson, a Vörösök trénere a Barcelonához távozó Javier Mascherano utáni űrt töltené be vele a csapatnál, ráadásul a Fulham és az Inter korábbi trénerének Steven Gerrard sérülése és pótlása is gondot okozhat.

Carlo Ancelotti csapatából is sorra dőlnek ki a focisták, így az olasz szakember Bacsinoviccsal erősítené meg a londoni gárda középpályáját. A lap úgy tudja, mind a két angol egyesület 12 millió eurót szurkolna le a szlovénért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik