Foci

Új csillag születőben

Az orosz-belga barátságos mérkőzésen egy 17 esztendős támadó döntött – nagy jövő állhat az „új Drogba” előtt.

Az orosz-belga találkozón a nyugatiak 2-0-s diadala egyértelműen – a Juhász Roland csapatát, az Anderlechtet erősítő – Romelu Lukaku nevéhez fűződött. A mindössze 17 esztendős csatár duplája még az orosz szövetségi kapitányt, Dick Advocaatot is kalaplengetésre késztette, míg az már nyílt titok, hogy a brüsszeliek aligha tudják megtartani a futballistát.

„Nem szeretném kiemelni a gólokat, azok mögött mindig komoly csapatmunka áll” – fogalmazott a fiatal támadó a Reutersnek. „Elsősorban annak örülök, hogy a csapat nem csupán nyert, hanem jól is játszott. Nem először szerepeltem a válogatottban, viszont most szereztem az első gólomat – mindjárt kettőt. Ez boldoggá tesz, de korábban annak is örültem, hogy lehetőséget kaphattam.”

„Minden igyekezetem arra irányul, hogy tovább fejlődjek. Szeretnék jobb játékos lenni, ahhoz viszont állandó játéklehetőségre és fokozatosan erősödő kihívásokra van szükségem” – utalt Lukaku arra, hogy a nem is olyan távoli jövőben külföldön is kipróbálná magát.

A játékost az olasz Inter és Juventus, valamint az Arsenal és a Tottenham is figyelte, ám októberben felmerült, hogy már megegyezett a Chelsea-vel. Az „új Drogbának” tartott játékos apja – egyben ügynöke – cáfolta a megállapodást, ám azt elárulta, hogy fia nyáron valószínűleg csapatot vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik