Foci

Tarlós magyar tulajt akar a Fradinak

Tarlós István Orbán Viktorral és Bánki Erikkel összhangban tenne azért, hogy a Ferencváros Labdarúgó Zrt. magyar tulajdonba kerüljön.

A 62 éves politikus a Blikk című napilap szerdai számában közölt interjúban azt mondta, néhány, általa alkalmasnak tartott üzletembert megkérdez arról, hogy megvásárolnák-e az FTC-t, amelyet a jelenlegi angol tulajdonos, Kevin McCabe értékesíteni akar.

Tarlós hozzátette, hogy az üzleti feltételekről és a vételárról senkivel sem tárgyal, a hatáskörét ugyanis nem szeretné túllépni. A főpolgármester úgy fogalmazott, nem tudja támogatni azt, hogy a Ferencváros ingatlanának kétharmadára üzletközpontot építsenek, szerinte ugyanis az NB I-es csapatnak elsősorban egy 20-25 ezer férőhelyes új stadionra van szüksége, amelyet a jelenlegi alapokra lehetne felépíteni.

McCabe múlt kedden jelentette be hivatalosan, hogy részben vagy egészben értékesíteni szeretné az Ferencváros Labdarúgó Zrt. részvényeit, s olyan partnert keres, aki hasonló gondolkodású, mint ő, és méltó az FTC történelméhez és örökségéhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik