Foci

A River nyerte a csúcsrangadót

A River Plate 1-0-ra legyőzte a Boca Juniorst az argentin labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóján.

A közelmúltban edzőváltáson átesett River Plate a Boca Juniors ellen zárta le a hétmeccses nyeretlenségi sorozatát, miután a korábban az ősi riválisnál is megfordult Jonatan Maidana góljával 1-0-ra győzött a “superclasicón”, az Apertura 14. fordulójának zárómeccsén.

A 25 esztendős középső védő az 54. percben szerezte a rangadó egyetlen gólját, egy jobboldali szöglet nyomán 8 méterről a földre fejelte le a labdát, amely a kapu jobb oldalába vágódott.

“Megérdemeltük a győzelmet, hiszen a szívünket is kitettük a pályára” – mondta Matias Almeyda, a River csapatkapitánya. Juan Jose Lopez vezetőedző győzelemmel – nem is akármilyennel – debütált a kispadon, de nem dőlhet hátra, hiszen a River Plate így is csupán nyolcadik a tabellán, a Boca Juniors ugyanakkor még tragikusabb szerepel, csak a 15. helyen szerénykedik…

A River Plate ellen elszenvedett vereség Claudio Borghi edző állásába került.

Az argentin bajnokság csúcsrangadóját 50 ezer néző tekintette meg a helyszínen, a Buenos Aires-i El Monumentalban, a rendre a stadionon belül és kívül összesen mintegy 1500 rendőr ügyelt.

Apertura, 14. forduló:
River Plate-Boca Juniors 1-0 (0-0)
Gól: Maidana (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik