Foci

Nesta: ez Ibra estéje volt

A Milan középhátvédje szerint kemény munkával fektették két vállra a bajnokot; Ibrahimovicot emelte ki.

A Milan két legyet ütött egy csapásra az Inter elleni egygólos győzelemmel. A Real Madrid és a Juventus ellen meg-megbicsakló vörös-feketék egyrészt önbizalmukat is növelték a BL-győztes (egyben olasz címvédő) elleni diadallal, másfelől hat pontra leszakították a városi riválist, s abból is hasznot húztak, hogy a Lazio is szeszélyes.

A sokáig egyértelműen vezető, s a hétvégén ismét nyerő rómaiak az elmúlt hetekben komoly formahanyatlást vészeltek át, így a Milan vezeti a tabellát. Alessandro Nesta elégedetten konstatálta, hogy csapata ismét megtalálta a ritmust.

„Nagyon fontos mérkőzés volt, hisz a győzelem eredményeként leszakítottuk az Intert” – elmélkedett a védő a csapat hivatalos honlapján. „Régóta nem nyertünk ellenük, itt volt már az ideje a revánsnak. Még tíz emberrel is helytálltunk, sőt, olykor kockáztattunk is.”

„A diadal növeli önbizalmunkat, s erre szükségünk is lesz, hisz a bajnokságban, s a nemzetközi porondon is komoly meccsek várnak ránk. A vasárnapi Ibra napja volt. Rendkívül sokat dolgozott, kiválóan megtartotta a labdát, csapatunk legjobbja volt.”

A Milan a legutóbbi három Inter elleni meccsét elvesztette, legutóbb 2008. szeptember 28-án győzte le riválisát – akkor is 1-0-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik