Foci

Védőt vesz az Arsenal

Kuriózum: a londoniak angol játékossal erősítenék keretüket, Cahill már januártól „ágyús” lehet.

Az Arsenal januárban ajánlatot tesz Gary Cahillért: Arséne Wenger elsősorban a Thomas Vermaelen sérülése miatti űrt szeretné pótolni a Bolton Wanderers válogatott futballistájával. A tranzakció sikeres lehet, a Bolton elnöke, Phil Gartside ugyanis jelezte, egyesülete várja az érdeklődőket – Cahillt jó pénzért elengedik.

Gartside elsősorban a januári átigazolási időszakra koncentrál, az elnök ugyanis abban bízik, a téli piacon mindig „inflálódnak” az árak, így a 25 esztendős középső védő akár 15 millió fontért is elkelhet.

A The Guardian szerint Wenger hajlana az üzletre. Az Arsenal ugyan nyáron két védőt, a francia Sebastien Squillacit és Laurent Koscielnyt, is vett, ám Sol Campbell, William Gallas és Mikael Silvestre távozott, míg Vermaelen sérülés miatt nem áll rendelkezésre.

Az ír felmenőkkel is rendelkező Gary Cahill az Aston Villában nevelkedett, s a birminghamieknél kezdte profi pályafutását. A Bolton két éve vásárolta meg, s már első idényében is remekelt – a legjobb új akvizíciónak választották. Idén, a bolgárok elleni 4-0 alkalmával mutatkozott be az angol válogatottban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik