Foci

Gerstl: A Fradi hungarikum, de senkit nem érdekel

Nehezményezi a Fradi igazgatója, hogy a klub nem kap állami támogatást. Szerinte a tulajdonost magára hagyta Magyarország.

Alexander Gerstl, a Ferencváros labdarúgócsapatának igazgatója az origónak adott interjút, melyben leszögezte, Kevin McCabe tulajdonos azért akarja eladni az FTC-t, mert úgy érzi, teljesen egyedül maradt, senki sem foglalkozik vele. Az angol focimágnás ráadásul az ingatlanokkal együtt értékesítené a zöld-fehér klubot.

A sportvezető szerint a Fradi hungarikum, de ez senkit sem érdekel, köztük a nézőket sem. Nem értik, miért csak pár ezer ember lézeng az Üllői úti stadionban, miközben egyrészt 23 ezer regisztrált szurkolója van a csapatnak, másrészt – állításuk szerint – egymillió látens szimpatizánsa.

Gerstl nem adott egyértelmű választ arra, épül-e új stadion, de azt elmondta, nem érti, miért kap 10 milliárdot a Debrecen, miért támogatják a Videotont is, miközben velük még a kerületi vezetés sem tárgyalt a csapatról, a lehetséges együttműködésekről.

Hozzátette, nem igazán látná értelmét az új stadionnak, ha csak ötezer ember járna oda, mellesleg a jegyárak is emelkednének a beruházás miatt. A kérdésre, miszerint, mi történik, ha McCabe nem talál befektetőt, azt válaszolta: “akkor egyedül is itt marad”.

Gerstl azt is elmondta, a jelenlegi keretet erősnek tartja annyira, hogy a dobogóért harcoljon.

AJÁNLOTT LINK:

“McCabe-et egyedül hagyta Magyarország” (origo.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik