Foci

BVB: Götze nem megy sehova

Az utóbbi évek legtehetségesebb német futballistájának tartott Mario Götzéért sorban állnak a nagyok.

Mario Götze tavaly ősszel mutatkozott be a német élvonalban, idén pedig akkorát alakít, hogy a Bundesliga legjobbjai között emlegetik. A 18 éves tehetség elképesztő technikai tudása nemcsak a német bajnokság nagyjait (Bayern, Schalke) hozta lázba, hanem az európai nagyágyúkat is – a Real, a Milan és a Juventus is egyre-másra küldi megfigyelőit.

A fiatal támadó középpályás ügynöke, Volker Struth azonban lehűtötte a kedélyeket, hangsúlyozva, hogy a német válogatottba is behívott védencének – egyelőre – esze ágában sincs elhagyni Dortmundot.

„Hallottuk, hogy újabban a Juventus és a Milan is érdeklődik Mario iránt, ám rajtuk kívül is sok klub tájékozódott” – fogalmazott Struth a Calciomercatónak. “A Real Madrid elemzőket küldött két BVB-meccsre is, de emellett angol és német klubok is jelezték elismerésüket. Ám Mario a közeljövőben nem hagyja el Dortmundot.”

„Októberben hosszabbította meg a szerződését, és biztosíthatok mindenkit afelől, hogy még évekig a BVB játékosa marad. A magyarázat egyszerű: még alig múlt 18, a szüleivel lakik, pár kilométerre a stadiontól.”

Az angol TalkSport ugyanakkor úgy értesült, a Manchester United és az Arsenal hatalmas összeggel igyekeznek meggyőzni a dortmundiakat, hogy engedjék el a tinédzsert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik