Foci

A manchesteri rangadó elé

Sir Alex Ferguson szerint a Citynél csak a szöveg megy, Roberto Mancini a Chelsea-ben látja a leendő bajnokot.

Szerdán este a Premier League egyik csúcsrangadója következik, a Manchester United a városi rivális Cityhez látogat.

A meccs egyik főszereplője kétségkívül Carlos Tévez lesz, az Égszínkékek argentin csatára ugyanis korábban a Vörös Ördögöket erősítette, majd miután nem hosszabbította meg szerződését a klubbal (pedig Sir Alex Fergusonék nem kis összeget ajánlottak neki), a városi riválishoz írt alá öt évre.

A dél-amerikai bombaformában van, az elmúlt egy évet alapul véve az angol elitliga legveszélyesebb gólvágója jelenleg, 36 meccsen ugyanis 28-szor talált be a soros ellenfélnek.

A túloldalon sérülések fájdítják SAF fejét, mint ismert, a szerződéshosszabbításon áteső Wayne Rooney jelenleg a tengerentúlon gyógyul és teszi rendbe házasságát feleségével. Az angol támadón kívül Ryan Giggs, Nani, Michael Owen és Owen Hargreaves is a maródiak táborát népesíti. A skót szakember így a meccs előtti napon még nem tudta megmondani, hogy milyen összeállításban küldi pályára övéit.

Ferguson a mérkőzés kapcsán elmondta, tetszik neki az a munka, amit Roberto Mancini végez a Citynél, ráadásul szerinte izgalmas véghajrára számíthatunk a bajnokság végén, mivel több erős csapat is van a pontvadászatban. Arra a felvetésre, mely szerint a rivális szórja a pénzt az ablakon, a tréner úgy felelt, ez teljesen rendben van, minden klub így cselekszik hasonló helyzetben. Ferguson azért azt is megpendítette, hogy az Égszínkékeknél egyelőre több a duma, mint az eredmény.

Roberto Mancini elmondta, ők tisztelik a Unitedet és ugyanezt várják el az ellenféltől is. Hozzátette, a Cityben most megvan az az erő, hogy felülmúlja ősi ellenségét, ugyanakkor a végeredménytől függetlenül egy jó meccsre számít. Az olasz ugyanakkor egy kicsit beszólt Fergie-éknek, a minap ugyanis azt találta mondani, hogy szerinte biztos, hogy a Chelsea lesz a végső befutó.

A találkozóra szerdán este 9-től kerül sor, a helyszín a City of Manchester Stadion, ahol várhatóan telt ház lesz, azaz közel 48 ezer ember tekinti majd meg a manchesteri sztárklubok összecsapását.

A felek az előző bajnokságban egy ízben egy 4-3-as meccsel örvendeztették meg a nagyérdeműt:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik