Foci

McCabe bejelentette: eladná a Ferencvárost

Az FTC Labdarúgó Zrt. tulajdonosa kedden közölte, hogy részben vagy egészben értékesítené a részvényeket.

A Ferencváros MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, hogy Kevin McCabe elsősorban olyan új, akár nemzetközi üzleti partnert keres, “aki segítséget nyújtana a Ferencváros Labdarúgó Zrt. fejlesztésének következő szakaszában”. McCabe ugyanakkor nem zárkózik el az összes részvény értékesítése elől sem.

“Habár sajnálattal teszem, de elérkezett az idő, hogy értékesítsem érdekeltségemet a Fradiban – részben vagy egészben -, és remélem, hogy valaki, aki vagy magyar, vagy erős magyar gyökerekkel rendelkezik, fellép és felelősséget vállal a Ferencváros Labdarúgó Zrt. irányításában” – nyilatkozta az angol üzletember.

“A fő fejlesztési tervek – amelyek magukba foglalják a Ferencváros új stadionjának megépítését – átütemezése szükségessé vált az európai gazdasági válság miatt, amely különösen hatással volt a pénzintézetekre és az ingatlanszektorra – áll a közleményben.

A közlemény leszögezi, az előzetes tervezési szerződés megkötése megtörtént, így az ingatlanfejlesztések megvalósulhatnak, amennyiben a bankok képesek lesznek hitelt folyósítani azokhoz. Itt feltehetően az új Üllői úti stadion felépítésére gondolt az angol tulajdonos.

A közlemény kitér arra, hogy McCabe 2008 óta “kiemelkedő szerepet játszott a labdarúgó Zrt. átalakításában és átszervezésében, figyelme az üzlet sportoldalára irányult, mind a felnőtt csapat, mind az utánpótlás vonatkozásában, elérve a csapat NB1-be való visszakerülését, így a Fradi most már határozottan megszilárdította helyzetét a magyar futball élvonalában, és ebben a szezonban lehetősége van arra, hogy a 2011-es évben az európai mezőnybe kerüljön.”

Ajánlott videó