Foci

Mancinit csak kirúgni lehet

A Manchester City olasz menedzsere nem akarja otthagyni a csapatot, szerinte kilábal a gödörből az együttes.

Október 17-én a Balckpool otthonában nyert a Manchester City, azóta azonban a bajnokságban az Arsenal (0-3), majd a Wolverhampton Wanderers (1-2) is eltángálta az Égszínkékeket, míg csütörtökön Poznanban, az Európa Liga keretein belül futott bele kínos zakóba a csapat (1-3). A szigetországi média már megkongatta a vészharangot, az olasz szakember azonban leszögezte, csak akkor távozik, ha kirúgják.

„Nekem ez teljesen egyértelmű: maradok, míg ki nem rúgnak. Kétszer-háromszor találkoztam eddig Mansour sejkkel (a tulajdonos – a szerk.), teljesen jó a kapcsolatunk. Az elnökkel is tartom a kontaktot, hetente többször is beszélgetünk, az edzésekre is rendre le szokott nézni” – mondta a francia So Foot magazinnak Roberto Mancini, majd arra is kitért, hogy volt már nehéz dolga edzői pályafutása során.

„Trénerként úgy vettem át a Fiorentinát, a Laziót és az Intert is, hogy egyik csapat sem volt bombaformában mégis nyertem velük. Nem érdemeltünk vereséget csütörtökön, minden ellenünk volt és a Poznannak szerencséje volt. Az, hogy a játékosok ellenem lennének meg ostobaság. Volt pár heves vitám némelyikükkel, de mellettem vannak. A klub megbízott azzal, hogy a jövő szezonban már a Bajnokok Ligájában is játsszunk és ezt teljesíteni is fogjuk. Nehéz helyzetben vagyunk nem tagadom, de ha jobban odafigyelünk arra, amit csinálunk, akkor kilábalunk a gödörből. Az utolsó három meccset elbuktuk, nem szolgáltunk rá, de ilyen a foci.”

Jó hír Roberto Mancini számára, hogy Carlos Tévez visszatért Argentínából az angol iparvárosba, combsérülése után pedig csütörtökön már tréningezett is a csapat edzőpályáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik