Foci

Gerrard a fiatalokat méltatja

A liverpooli csapatkapitány egy félidő alatt hármat lőtt a nápolyiaknak; örül a javuló formának.

Úgy tűnik, a Liverpool szép lassan megtalálja a valamikor tavasszal elvesztett fonalat. A „vörösök” félidőnyi kínlódás után magabiztosan verték a Napolit, s ezzel négy forduló alatt szerzett nyolc pontjuknak köszönhetően vezetik az Európa Liga K csoportját. A Premier League-ben a 13. helyen álló angolok így a bajnokságra összpontosíthatnak.

Az Anfield Roadon – természetesen, nem először – Steven Gerrard volt a hős, a Liverpool középpályása a szünetben, 1-0-ás olasz vezetésnél állt be, s kirángatta a habokból a süllyedő hajót. Három gólt szerzett (ebből egyet büntetőből): az FC sínen van, immár a bajnokságra is átcsoportosíthatja erőit.

„Roy Hodgson a szünetben arra kért, hogy igyekezzek segíteni a fiúknak, s azt hiszem, sikerült – a második félidőben mindenki fantasztikusan játszott” – árulta el a Sky Sportsnak. „A fiatalok közül Jonjo Shelvey és Jay Spearing is felnőtt a feladathoz, de menedzserünknek is kijár a gratuláció, hisz volt mersze a kezdőbe jelölni őket.”

„Nápolyban kifejezetten jó védőjátékkal rukkoltunk elő, s erre alapozva két bajnoki meccset is behúztunk. Remélem, ez a diadal további inspirációt jelent. Végre kezdünk úgy játszani, ahogy azt már augusztustól kellett volna.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik