Foci

PSV – Debreceni VSC-TEVA 3-0

Philips Aréna, Eindhoven, vezeti Mark Courtney (északír)

A PSV csapata tulajdonképpen edzőmeccs-jelleggel állt hozzá a találkozóhoz, látható volt, hogy a sztárok – így a magyar Dzsudzsák Balázs – nem adnak ki sokat magukból. A Debrecen nem nagyon mert támadni, de kétségtelen, hogy voltak azért lehetőségei. Ahhoz, hogy ezeket kihasználja, nagyobb bátorságra lett volna szükség.

A hollandok 10 pontosak a csoportban, a Loki viszont továbbra is pont nélkül áll a négyesben. A másik találkozón: Sampdoria – Harkiv 0-0

Vége a mérkőzésnek, a holland csapat magabiztosan, negyedgőzzel verte a Debrecent.

Eredmény, Európa Liga, 4. forduló:

PSV Eindhoven – Debreceni VSC-TEVA 3-0 (2-0)
gól:
Affelay, Reis, Wuytens

SZÖGLET 91’
PSV
Hutchinson harcolta ki.
SÁRGA LAP 90’
Mijadinoszki
Buktatásért.

88. PERC: Feltehetően a PSV akkor rúgna gólt, amikor csak akarna. A csereként beálló Wuytens akart, egy lassan szövögetett támadás végén Malinauskas kezei között lőtte a kapu közepébe a labdát. 3-0!

GÓÓÓL 88’
Wuytens, PSV
Malinauskas kezei között a hálóba.

87. PERC: Végül Nagy Zoltán lőtte el távolról a szöglet után nem sokkal maga elé kerülő játékszert. Nem volt veszélyes próbálkozás.

SZÖGLET 86’
Debrecen
Talán egy szépítőgól.

85. PERC: Toivonen lazán előtte egy PSV-támadás végén. A labda a kapufáról pattant kifelé.

82. PERC: Szép debreceni támadás futott a pályán: Szakály és Varga játszottak össze, végül Szakály lőtt, de lövése messze fölészállt.

CSERE 78’
PSV
Pieters helyett Wuytens.

78. PERC: Már mindkét csapat a meccs végét várja…

75. PERC: Bakkal tolta meg a labdát a 16-oson belül, Laczkó és Kiss összezárt előtte, de elmaradt a büntető.

CSERE 73’
DVSC
Bódi helyett Dombi Tibor.

69. PERC: Parádés PSV-támadás végén Dzsudzsák lőtt ballal, de 17 méteres lövése a kapufáról végül kipattant. A csendben a meccset szemlélő holland drukkerek fel is emelték hangjukat. Alighanem a magyar szurkolók is – már bent láttuk…

65. PERC: Egy újabb kitekintés: a Zenit már 3-0-ra vezet a Hajduk Split otthonában, a második orosz gólt Huszti Szabolcs szerezte 11-esből.

CSERE 64’
PSV
Lens helyett Bakkal a pályán.
SÁRGA LAP 64’
Laczkó, DVSC
Reist buktatta.

63. PERC: A csoport másik meccsén Sampdoria-Harkiv – még mindig 0-0.

61. PERC: Felért a Loki a holland 16-oshoz, Bódi lőtt mellé.

60. PERC: A szabad még nem is jelentett veszélyt, ellenben az azt követő bal oldali beadás: Lens teljesen tisztán fejelhetett, de nem tudta irányítani a labdát. Ha mégis megtette volna, már 3-0 lenne a eredmény.

SZABADRÚGÁS 59’
PSV
Laczkó buktatta Affelayt.

55. PERC: Egy debreceni támadás végén Laczkó lőtt, de a lövés az oldalhálóban kötött ki. Egy beadás talán hasznosabb lehetett volna.

51. PERC: Varga indult meg, buktatták, szabadrúgás a térfél közepéről. Gyorsan elvégezte a Debrecen, a támadás végén Bódi lőtt, Isaksson megint bravúrral védett. Két szöglet is jöhetett debreceni részről, de ezekből már nem lett semmi. Most már bátran játszik a Loki, amolyan minden mindegy alapon.

49. PERC: Mozgalmasan kezdődött a második félidő, hála a mieinknek. Először Czvitkovics veszélyeztetett egy nagyon szép szabadrúgás során, de a svéd válogatott kapus a helyén volt. A szöglet után már nem alakult ki veszély.

SZÖGLET 49’
DVSC
Czvitkovics lőtte be, szabadrúgás kifelé…
VÉDÉS 48’
Isaksson, PSV
Czvitkovics szabadrúgását tolta ki.
CSERE a szünetben’
PSV
Bouma helyett Maza Rodriguez
KÖZÉPKEZDÉS 46’
PSV
Jöjjön a jobb folytatás!

Vége az első félidőnek, melynek végén két debreceni lehetőségből is gól születhetett volna. Coulibaly távoli bombáját Isaksson védte, míg Czvitkovics kicsit pontatlan volt 20 méterről elvégzett szabadrúgása során.

SZABADRÚGÁS 45+1.’
Debrecen
Bódit buktatták, Czvitkovics lőhetett.
VÉDÉS 45’
Isaksson, PSV
Coulibaly lövését ütötte szögletre.

44. PERC: Ragadt a labda Toivonen lábára, megindult befelé középen, mellette futott Reis, aki meg is kapta a labdát, és Malinauskas mellett elpöckölte azt, amely szépen (vagyis számunkra csúnyán) be is csordogált a hálóba. 2-0!

GÓÓÓL 44’
Reis, PSV
Toivonen passzát lőtte be a kapuba.

40. PERC: Kapufát lőtt Toivonen. Reistől kapta vissza a labdát, majd 15 méterről lőtt, Malinauskas verve volt. A kapufa megmentett minket az újabb találattól.

38. PERC: Nagyon nagy helyzet a hollandok kapuja előtt. Laczkó megindult befelé, Coulibalynak passzolt, aki visszaadta neki a labdát. Két védő is rajta volt a szélsőn, így a csel után középről nem tudott lőni. Kitette a labdát a bal oldalon álló Czvitkovicsnak, aki mellétekerte a játékszert. Több volt ebben!

35. PERC: Engelaar 24 méterről kapsából lőtt, Malinauskas védte a bombát, de rossz helyre ütötte, éppen Lens elé. Mázlink volt, mert a támadónak már nem volt elég ideje irányítani a lasztit, amely így fölészállt.

34. PERC: Próbálkozott a Loki: Varga és Czvitkovics összjátéka után jött a beívelés, de Isaksson könnyen mentett. Talán egy távoli lövés többet ért volna.

33. PERC: Egy kis kitekintés: a Liverpool hátrányba került az Anfield Roadon, mert Lavezzi góljával vezet a Napoli.

32. PERC: A 32 méterről elvégzett szabadrúgást Dzsudzsák lőtte, de a sorfal mentett.

SZABADRÚGÁS 31’
PSV
Simac buktatta Toivonent.

28. PERC: Az első debreceni próbálkozás: Czvitkovics lőtt 22 méterről, a pattogó löket azonban két méterrel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

27. PERC: Lens lőtt a kapu mellé, a lövés pillanatában elcsúszott. Megnyugodott a PSV, nem mintha eddig nem lettek volna felettébb magabiztosak.

21. PERC: Dzsudzsák sarkalta hátra a labdát Affelaynak középen. A fiatal klasszis tolt egyet a labdán, és mivel Czvitkovics nem nagyon bántotta, eleresztett egy löketet. Malinauskas kissé takarásban esélytelen volt. 1-0 a hollandoknak.

GÓÓÓL 21’
Affelay, PSV
20 méterről lőtte ki a bal sarkot.

19. PERC: Malinasukas nem szólt Mijadinoszkinak, a Loki eddig egyetlen EL-góllszerzőjének, így a védő szögletre fejelt. A beívelésre Malinauskas mozdult, de először kiejtette kezéből a labdát, csak másodjára fogta meg. Nagyon bizonytalan a litván kapus.

SZÖGLET 19’
PSV
Mijadinoszki feleslegesen fejelte ki.

18. PERC: Dzsudzsák végezte el a szabadot, Toivonen fejére szállt a labda, de az egyébként lesen álló játékos föléfejelt.

SZABADRÚGÁS 18’
PSV
Nagy buktatta Dzsudzsákot.

16. PERC: Ismét egy holland lövés, pontosabban egy svéd: Toivonen szúrta rá, Malinauskas fogta a lövést.

14. PERC: Több mint egy percig a mieink 16-osa előtt folyt a támadás, a PSV altató technikája után Affelay lőtt, de lepattant a sorfalról. Egy perccel később Dzsudzsák indult el a baloldalon, behúzta a labdát, majd rásózta. Malinauskas kiütötte azt a 11-es pont környékére. A védők ügyetlenkedtek, de végül újra a magyarok kapusához került, aki hatástalanította ezt a támadást.

12. PERC: Eddig nem alakult ki nagy helyzet a DVSC kapuja előtt, viszonylag lassan csordogál a találkozó.

SZÖGLET 8’
PSV
Kétszer is jöhetett a korner. Nem lett baj.

7. PERC: Laczkó iramodott meg a bal oldalon, fellökték. A szabadrúgás pattogott a védők között, de aztán nem alakult ki gólhelyzet. A másik oldalon viszont Toivonen beadását Malinauskas nagyon elnézte, szöglet lett a vége.

SZABADRÚGÁS 7’
Debrecen
Laczkó végezhette el.

5. PERC: A 19 órakor kezdődő, és azóta már befejeződő mérkőzéseken nagy meglepetés is született. A Lech Poznan 3-1-re legyőzte a Manchester City csapatát. A többi eredményt ITT olvashatja el.

4. PERC: A Loki meg tudja tartani a labdát, eddig nem rohanták le a hollandok Herczeg csapatát.

2. PERC: A mieink pénteken 3-1-re legyőzték bajnoki találkozón a Kaposvárt, a PSV viszont odahaza vesztett rangadót a Twente ellen, így visszacsúszott a tabella második helyére.

1. PERC: A Debrecen szokatlan, kék mezben játszik a mérkőzésen.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Debrecen
Indulhat a meccs.

5 perc múlva kezdődik a találkozó, a csapatok a játékoskijáróban várakoznak.

A Debrecen negyedik Európa Liga-mérkőzését játssza Hollandiában. Kicsit félve engedte el a csapatot a magyar fociszerető közönség a túrára, elvégre mindannyiunkban élénken él a PSV Feyenoord elleni 10-0-s győzelme.

A Loki ugyanakkor a PSV elleni első meccsen már bizonyította, tud összeszedetten is játszani, ennek volt köszönhető, hogy az a mérkőzés csupán 2-1-es vendéggyőzelmet hozott.

Több vád is érte már a Debrecen játékosait azért, mert nem eléggé támadó szellemben játszik, mindenesetre Herczeg András a mai meccs előtt azt nyilatkozta, ezúttal szeretnének komoly támadásokat is vezetni, elvégre rúgott gól nélkül ebben a stadionban nem teremhet babár a vendégcsapatoknak.

Majd meglátjuk, hajrá Debrecen!

Kezdőcsapatok:

PSV: Isaksson – Hutchinson, Bouma, Marcelo, Pieters – Afellay, Toivonen, Engelaar – Lens, Reis, Dzsudzsák

Debreceni VSC: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Laczkó Zs. – Kiss Z. – Bódi Á., Varga J., Czvitkovics, Szakály P. – Coulibaly

A találkozót az északír Mark Courtney vezeti, a két asszisztens Eamon Shanks és Paul Munn.

A Debrecen eddig meccsei az Európa Ligában:

Debrecen – Metallist Harkiv 0-5
Sampdoria – Debrecen 1-0
Debrecen – PSV 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik