Foci

Magyar játékosok érintettek a bundabotrányban?

A bochumi ügyészség szerint a négy gyanús NB 1-es meccs miatt több magyar focista is bajba kerülhet.

Hónapok óta fel-felbukkannak az egész Európát behálózó fogadási csalásokról szóló információk, mendemondák, félhivatalos közlések. A legújabbat az index.hu szolgáltatja.

Október elején szintén az index.hu értesült arról, hogy a 2009. április 24-én játszott Újpest-Honvéd (3-0) összecsapás mellett az április 25-i Debreceni VSC-Kecskeméti TE (3-1), Szombathelyi Haladás-REAC (1-0), ZTE-Vasas (3-1) találkozók is szerepelnek az október 6-án kezdődött perben.

Az oldal mostani összeállítása a német város ügyészségéről érkező levélre hivatkozik.– A vádlottaknak azt rótták fel, hogy ezekre a találkozókra egyes, illetve kombinált fogadásokat kötöttek, miután egy harmadik féltől arról értesültek, hogy több magyarországi futballista összesen húszezer eurós kifizetés ellenében késznek mondta magát arra, hogy a szóban forgó négy meccs kimenetelét a fogadási csalók kívánsága szerint befolyásolja.

A honlap az ügyet kirobbantó bochumi ügyészségnek 40 kérdést tett fel az esetlegesen érintett magyar összecsapásokkal, az októberben kezdődött perrel, valamint az eltiltott Vukasin Poleksiccsel kapcsolatban. A sajtókapcsolatokkal megbízott bochumi főügyész konkrét neveket nem tudott említeni, ezekről csak a helyi hatóságok beszélhetnek.

A bochumi államügyészség tavaly novemberben jelentette be, hogy kilenc országban történhettek bundázások. Az UEFA vizsgálata 40 mérkőzést ítélt gyanúsnak, köztük hét nemzetközi találkozót, mint például a Fenerbahce – Honvéd (5-1) mérkőzést.

Az UEFA idén júniusban Mészáros Norbertet 2011 végéig, míg Vukasin Poleksicet 2012. június 30-ig eltiltotta, mert a debreceni játékosok nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik