Foci

Ferguson csettintett a meccs után

A rágózás lovagja elégedetten konstatálta, hogy a Manchester United B is ütőképes.

A Manchester United Bursában olyan volt mint egy dízel-motor: lassan melegedett be, viszont azt követően a „nyomaték” mindent vitt. Az angol ezüstérmes végül három góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját, s ezzel megerősítette vezető helyét a C csoportban. A MU előnye három pont az üldöző Valenciával szemben.

Ferguson elsősorban a második félidővel volt elégedett – nem véletlenül, hisz a „vörös ördögök” mindhárom találatukat szünet után érték el.

„A második félidő elején gyorsan rúgtunk egyet, s ez rányomta bélyegét a folytatásra” – árulta el a Sky Sportsnak. „Onnantól mi irányítottuk a mérkőzést, s bár nekik is voltak helyzetecskéik, a második találatunk mindent eldöntött.”

A manchesteriek több fiatalt, így – Rio Ferdinand és Evans kiesésével – a Vidiccsel párt alkotó Smallingot, illetve a pazar gólt szerző Obertant is bevetettek a mélyvízbe, Ferguson szerint a fiatalok kiállták a próbát.

„Remekül helytálltak, nagyon elégedett vagyok a játékukkal. Fontos, hogy éles mérkőzéseken szerezzenek tapasztalatot, Obertan például sokáig sérült volt, ám egyre erősebb, s tehetségéről a gólja is árulkodott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik