Foci

Hosszú ideig maradhat az argentin kapitány

Sergio Batista váltotta Diego Maradonát a csúfosra sikerült dél-afrikai világbajnokság után.

Az argentin sportági szövetség a tervek szerint kedden jelenti be a szakvezetői posztra vonatkozó döntését, egy nappal azután, hogy az illetékes testület megvitatja a lehetőségeket.

A 47 éves Batista, akivel az olimpiai válogatott aranyérmes volt a pekingi játékokon, az elnök Julio Grondona személyében erős támogatót tudhat maga mögött. Megbízása óta a nemzeti együttes három mérkőzést játszott: 1-0-ra nyert Írországban, 4-1-re verte hazai közönség előtt a több meghatározó játékosát nélkülöző spanyol válogatottat, majd 1-0-s vereséget szenvedett Japánban.

A Maradonával együtt 1986-ban világbajnok Batistát szívesen látná továbbra is a kapitányi poszton az együttes első számú játékosa, Lionel Messi is.

“Szeretném, ha maradna. Nyugalom van, a keret tagjai jól érzik magukat, tetszik a játékfelfogása” – indokolta álláspontját az elmúlt év legjobbja.

Az előd ugyanakkor nem rejtette véka alá, hogy még mindig fáj neki a szövetség nyári döntése. Az argentinok a negyeddöntőig jutottak a vb-n, ahol a németektől sima, 4-0-s vereséget szenvedtek. Ezt követően Maradona – némi huzavona után – távozott a nemzeti együttestől, miután nem sikerült megegyeznie a szövetség elnökével, hogy továbbra is addigi stábjával dolgozhasson.

“Életem legszomorúbb születésnapja ez a mostani. Még mindig a válogatott élén lenne a helyem” – jelentette ki szombaton, amikor betöltötte 50. életévét.

Az argentinokra komoly feladat vár november 17-én, amikor Katar fővárosában, Dohában a brazilokkal csapnak össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik