Foci

Románia is nyomoz az Eb-botrány ügyében

Az ügyészség nyomozást indított a szövetség elnöke ellen, mivel ő is gyanúba keveredett a lengyel-ukrán Eb-győzelem kapcsán.

A ciprusi Szpirosz Marangosz négy magas rangú tisztségviselőt vádolt meg azzal: pénzt fogadtak el szavazatukért cserébe a 2012-es Európa-bajnokság helyszínének kijelölésekor.

Románia korrupció-ellenes hivatala pénteken jelentette be a nyomozás elindítását, melyre Mircea Sandu, a szövetség elnöke azonnal reagált, és tagadta a vádat.

Marangosz egy hete nyilatkozott arról, hogy tudomása szerint a kontinenstorna helyszínéről döntő 2007. április 18-i szavazás előtt az UEFA négy magas rangú tisztségviselője összesen 9,15 millió eurót kapott azért, hogy az esélyes olaszok helyett a lengyel-ukrán pályázat győzzön. A voksolást végül az utolsó körben 8:4 arányban nyerte meg a két kelet-európai ország az olaszokkal szemben, a magyar-horvát pályázat egyetlen szavazatot sem kapott. A ciprusi sportági szövetség elnökségének volt tagja jelezte, bizonyítékokkal és tanúkkal tudja igazolni állítását.

Az UEFA felszólította a ciprusi sportvezetőt, hogy szerdáig mutassa be bizonyítékait, ám mivel ezt Marangosz nem tette meg, csütörtökön a kontinentális szövetség jelezte, beperli őt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik