Foci

Döntetlen az argentin rangadón

Nem született gól a listavezető Estudiantes és az üldöző Velez Sarsfield mérkőzésén az argentin labdarúgó-bajnokság (Apertura) 12. fordulójában.

A Velez Sarsfield egy esetleges győzelemmel pontszámban behozhatta volna a listavezetőt, de nem bírt a La Plata-i együttessel, így Estudiantes továbbra is három pontos előnnyel áll az élen. A tavalyi Libertadores-kupa-győztes immár kilencedik meccsét hozta le kapott gól nélkül, eddig mindössze három csapat, a Godoy Cruz, az All Boys és a Colon tudta bevenni a kapuját.

A harmadik helyen álló Arsenal zsinórban három győzelem után kénytelen volt lenyelni a vereség keserű piruláját: hazai pályán 1-0-ás előnyről kapott ki a Godoy Cruztól. A meccs négy találatából kettő tizenegyesből született (mindkét oldalon egy-egy), s emellett volt egy öngól is.

A mostaniaknál korábban sokkal szebb napokat is megélt Buenos Aires-i sztárcsapatok egyaránt döntetlennel tudták le az Apertura 12. fordulóját. A River Plate a Racing Clubbal (1-1), a Boca Juniors pedig az Independiente otthonában (0-0) osztozott meg a pontokon.

Előbbi a hetedik, utóbbi pedig a 11. helyen szerénykedik jelenleg a tabellán.

Apertura, 12. forduló:
Arsenal-Godoy Cruz 1-3
Velez Sarsfield-Estudiantes 0-0
Argentinos Juniors-All Boys 1-0
River Plate-Racing Club 1-1
Quilmes AC-Banfield 0-2
Lanus-Colon 1-2
Huracan-San Lorenzo 3-0
Independiente-Boca Juniors 0-0
Tigre-Club Olimpo 3-2
Newell’s Old Boys-Gimnasia 1-0

Az élcsoport:
1. Estudiantes 27
2. Velez Sarsfield 24
3. Arsenal 23

Ajánlott videó

Olvasói sztorik