Foci

Jövő őszig elkészülhet a debreceni sportcentrum

Lezárult a Debreceni Labdarúgó Akadémia tervpályázata, így tavasszal elkezdhetik építeni a városhoz közeli Pallagon a 12 hektáros új sportcentrumot.

A szombati sajtótájékoztatón elhangzott: a Debreceni Egyetem, a debreceni önkormányzat és a DVSC összefogásával csaknem egymilliárd forintból építenek fel modern sportcentrumot, amely kilenc futballpályát és a hozzájuk kapcsolódó létesítményeket foglalja magában.

A komplexumhoz az egyetem biztosította a területet, és a fiatal focistákat az egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolájába lesznek iskolázzák be. A költségekhez az önkormányzat a futballklubtól tavaly befolyt osztalékával járult hozzá.

Szilágyi Sándor közölte: szeptemberben kezdte meg tanulmányait az első évfolyam. A rövidesen bejegyzésre kerülő akadémiát egyedülállónak nevezte: “nincs elveszett gyermek”, hiszen az akadémia szorosan kapcsolódik egy felsőoktatási intézményhez, így azok a tanulók, akikből nem lesz futballista, az egyetemen szerezhetnek képesítést. Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere a vasárnapi, Ferencváros elleni rangadóról szólva kifejtette: játékosainak kevés idejük maradt kipihenni a csütörtöki, PSV Eindhoven elleni Európa Liga-mérkőzést.

“A csapatnak megfelelő stadion hiányában egy ilyen meccs csaknem háromnapos kirándulást jelent Budapestre, de a körülményektől függetlenül célunk a győzelem” – tette hozzá. A mérkőzés biztosításáról szólva Képíró János biztonsági igazgató elmondta: csaknem minden jegy elkelt, így telt ház várható. A stadion körül a megszokottól eltérően kettős kordont állítanak fel, így akinek nincs jegye, az a kapuk közelébe sem kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik