Foci

A KTE sem tudta megállítani a Vidit

A duplázó André Alves vezette Videoton Kecskeméten nyert 4-2-re a Monicomp Ligában.

Ahogy azt már lassan megszokhattuk, a Vidi megnyomta az első perceket, Alves balra húzva ballábbal lőtt a jobb alsó sarok irányába, Ribánszki azonban bravúrral védeni tudott.

Ezt követően főleg a mezőnyben birkóztak a felek, majd Lipták sorozatban második meccsén ajándékozta meg büntetővel az ellenfelet, ezúttal Tökölit buktatta a tizenhatoson belül teljesen feleslegesen, igaz a csatárnak nem állt szándékában sokáig talpon maradni. A tizenegyest Némedi értékesítette.

Éledezni látszott a bekapott gól után a Videoton, Gosztonyi szabadrúgását öklözte ki a hazai kapus, majd nem sokkal később Lambulics ordító hibáját követően Alves gurított a gólvonal mögé a kapufa tövének segítségével – a csatár sorozatban hatodik meccsén talált be, ezzel pedig tovább írja a klubrekordot.

A szünet előtt még Andics és Elek dolgoztatta meg Ribánszkit, 1-1-el fordultak a felek.

A második felvonás elején rögtön megszerezte a vezetést a székesfehérvári együttes, Alves használta ki Lambulics újabb hibáját, majd eltolta a labdát a határozatlan kapus mellett és az üres kapuba lőtt. A 61. percben tovább nőtt a különbség, Elek lépte át tanítani való módon Sándor passzát, így a védők között kilépő, csereként beállt Polonkai talált be (aki a félidő elején egyből gólpasszt adott brazil társának).

Ez a két bekapott gól megfogta a Kecskemétet, így a pár pillanat alatt többször is rontó Lambulics újabb megingását Nikolics használta ki egy kipattanót követően – nem ez volt a kecskeméti védő élete meccse annyi szent.

Az utolsó negyedóra felé közeledvén szépített a KTE, egy jobboldali beadást vétettek el a fehérvári bekkek, a középen érkező Csordás így közelről mattolta Bozsovicsot.

A hajrában már nem esett több gól, így a listavezető Videoton ha átmenetileg is, de tovább növelte előnyét a tabella élén.

Eredmény:
Kecskemét – Videoton 2-4 (Némedi 21. – 11-esből, Csordás 74., ill. Alves 27., 46., Polonkai 61., Nikolics 71.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik