Foci

Wayne Rooney hosszabbított

Az angol válogatott támadó öt évvel toldotta meg szerződését a Vörös Ördögöknél.

A nagy huzavona után pont kerül az ügy végére, a Manchester United a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a támadó további öt évvel meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését, ennek értelmében 2015 júniusáig elkötelezte magát a klubhoz.

„Nehéz héten vagyunk túl, mondtam a srácnak, hogy az ajtó mindig nyitva áll majd számára, örülök, hogy a maradás mellett döntött. Néha, amikor egy klubhoz tartozol, nem mindig tudatosul benned, minek is vagy a részese. Úgy látom Wayne rájött arra, hogy mekkora klub is a Manchester United” – mondta Sir Alex Ferguson a klubhonlapnak.

Ugye a dolog azért érdekes, mert körülbelül egy hete arról cikkez a világsajtó, hogy Rooney nem kívánja meghosszabbítani a szerződését, sőt, a dolgok annyira elmérgesedtek közte és a szakvezető között, hogy már télen bekövetkezhet a váltás.

Erről maga Sir Alex Ferguson is nyilatkozott a klub honlapjának, majd miután a szurkolók egy nyilvános levéllel választ követeltek (egykori?) kedvencüktől, maga a labdarúgó is kiadott egy kommünikét, melyben azt pedzegette, nem érzi úgy, hogy a klub erősödni tudna a közeljövőben, márpedig ő – ahogyan eddig is – trófeákat szeretne nyerni.

“Örülök, hogy aláírtam egy újabb szerződést a klubbal. Az utóbbi napokban sokat beszélgettem a mesterrel és a tulajdonosokkal, és ez győzött meg arról, hogy itt szeretném folytatni. Szerdán már mondtam, hogy a mester egy zseni, ő vett rá a maradásra is. Úgy írtam alá a szerződésem, hogy teljes mértékben hiszek a szakmai stábban, a vezetőségben, és hiszem, hogy folytatjuk azt a sikeres időszakot, amit az elmúlt években. Tudom a szurkolók kissé csalódtak bennem az utóbbi időkben megjelentek miatt, de meg kell érteniük, hogy a jövőmre gondoltam elsősorban. A drukkerek mindig is fantasztikusak voltak hozzám, amióta idejöttem, most már csak rajtam múlik, hogy a teljesítményemmel ismét visszanyerjem a bizalmukat” – áradozott egy sort Wayne Rooney, a tékozló fiú.

A támadó ezzel az új szerződéssel lepte meg magát közelgő születésnapja előtt, a játékos ugyanis vasárnap tölti be a 25. életévét. Rooney az eddigi hat manchesteri éve alatt gyakorlatilag mindent megnyert a csapattal, amit lehetett: három bajnoki cím, egy Bajnokok Ligája- és egy klubvilágbajnoki trófea, valamint két-két Ligakupa, illetve Community Shield szerepel eddig a közös vitrinben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik