Foci

Edzőváltás és balhé Szófiában

A Rapid Wien elleni csütörtöki hazai vereséget követően a CSZKA Szófia labdarúgócsapatának elöljárói menesztették a gárda idei hetedik trénerét is.

“Nem tehettünk mást, reagálnunk kellett az elmúlt hetek gyenge eredményeire” – magyarázta az újabb kirúgást pénteken Dimitar Boriszov klubelnök.

A CSZKA számára a csütörtök esti Európa Liga-mérkőzés a pályán és pályán kívül is tragikusan zárult, mivel az osztrákok 2-0-ás sikerével a csapat három forduló után szerzett pont és gól nélkül sereghajtó csoportjában, a feldühödött drukkerek pedig pusztító randalírozásba kezdtek a stadionon kívül a lefújás után. A szurkolók összecsaptak a rohamrendőrökkel, gyújtogattak, palackokat dobáltak.

A hivatalos szervek pénteki jelentése szerint az incidensekben három rendőr szenvedett kisebb sérülést, s összesen 18 CSZKA-szurkolót állítottak elő.

A macedón Gjore Jovanovski kilenc hete vette át a 31-szeres bolgár bajnok irányítását, ám az ő vezetésével sem javult csapat, mely a bajnokságban jelenleg csak a kilencedik, s tíz fordulót követően 12 pont a hátránya az éllovas Levszki Szófia mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik