Foci

Rooney is megszólalt, tényleg menni akar

A Manchester United támadója végérvényesen elismerte, hogy távozni akar, mert a csapat kerete nem elég erős.

Sir Alex Ferguson kedden erősítette meg az elmúlt napok találgatásait Wayne Rooney távozási szándékáról.

Azóta megkezdődtek az újabb mendemondák, vajon hol köthet ki a Manchester és az angol válogatott gólvágója.

Közben szerdán maga Rooney is megerősítette távozási szándékát: azt mondta, azért akar eligazolni, mert a vezetők nem tettek ígéretet a keret megerősítésére.

“A múlt héten találkoztam David Gill főigazgatóval, aki nem biztosított arról, amit szeretnék, nevezetesen a keret megerősítéséről. Ezért közöltem, hogy nem hosszabbítom meg a szerződésemet a klubbal” – mondta Wayne Rooney.

A városi rivális Manchester City visszafogottan reagált a Rooney körüli hírekre.

“A két klub között semmiféle kapcsolat nincs ebben az ügyben. Rooney remek játékos, de a kialakult helyzet nem az én problémám, én a csapatom következő mérkőzésére összpontosítok” – mondta a tréner, Roberto Mancini.

A válogatott támadót amúgy 2012 nyaráig szerződés köti a Manchester Unitedhez. Lehetséges kérőként a Real Madrid, a Chelsea és a Manchester City mellett még a Barcelonát emlegetik, főleg annak fényében, hogy a 24 éves játékos állítólag nettó 150 ezer fontos (körülbelül 46,5 millió forintos) heti fizetést kér, ennek az igénynek a kielégítésére pedig a négy említett klubon kívül más egyesület nem nagyon képes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik