Foci

Rijkaard távozott a Galatasaray kispadjáról

A holland szakember nem tudott maradandót alkotni a törököknél, többen már a Liverpoollal boronálták össze.

Közös megegyezéssel távozik a Galatasaray vezetőedzői posztjáról Frank Rijkaard – jelentette be a klub szerdai közleményében.

Nyolc fordulót követően csak a kilencedik helyen áll az egykori UEFA-kupa-győztes csapat, nyolc ponttal lemaradva a Bursasportól. Mellesleg az Európa Liga csoportküzdelmei során sem villognak a törökök.

Még nem tudni, ki kezdeményezte a váltást, mindenesetre egyes török sajtóorgánumok már tudni vélik, hogy a 17-szeres bajnok előzetes megállapodást kötött korábbi alkalmazottjával, a szövetségi kapitányként is sikeres Fatih Terimmel.

A hétvégén a Galata hazai pályán 4-2-re kapott ki az Ankaragücü csapatától, ezt követően ült össze a csapat vezetősége válságtanácskozásra.

Rijkaard mellett segítője, Johan Neeskens is távozott a csapattól. Rijkaard 2009-ben kötött szerződést a Galatasaray együttesével, korábban a Barcelonánál dolgozott – sikeresen.

A Galata vasárnap az ősi rivális Fenerbahcével játszik bajnoki mérkőzést.

Terim mellett képbe került Hagi, Tugay Kerimoglu, Graeme Souness és Hikmet Karaman is Rijkaard utódaként. Egy biztos, a klub sportigazgatónak Hakan Sükürt szeretné megnyerni.

A hollandot sem kell félteni, egyesek már Roy Hodgson utódaként említik, azaz elképzelhető, hogy ő váltja majd az angolt a Liverpool menedzseri posztján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik