Foci

Pályán a BL-címvédő, a Barca és a United

Újabb nyolc meccset rendeznek a legrangosabb európai kupasorozatban, főszerepben a regnáló címvédő Inter.

A csoport:

Internazionale – Tottenham: a londoni csapat fantasztikus hajrában ért oda az utolsó BL-indulást érő helyre Angliában (a Manchester City nagy bánatára), és miután a selejtezőből a főtáblára verekedte magát, rögtön ott lohol a címvédő Inter nyakában – mind a két együttes négy pontot szerzett eddig. A hazai pálya előnye az olaszok mellett van, akik ráadásul az előző körben egy megválaszolatlan négyest hintettek az amúgy jó erőkből álló, ám sérülésektől tizedelt Werder Bremennek.

Az Inter ráadásul kezd összeérni Rafa Benítez edző kezei között, a milánóiak szép, eredményes focit játszanak, Samuel Eto’o pedig elkapta a fonalat az új rendszerben.

Twente – Werder Bremen: két csalódott csapat találkozik egymással, ugyanis a holland és a német együttes is egy sima négyest kapott legutóbb. Mind a két félnek szüksége van a három pontra ha bele akarnak köpni a nagyok levesébe.

B csoport:

Lyon – Benfica: akadozik a gépezet a franciáknál, a sikerekhez szokott csapat szurkolói most azt láthatják a bajnoki táblázaton, hogy csak a 14. az együttes, ugyanakkor a Ligue 1 mezőnye eléggé egyben van, feljebb kúszhat még a gall társaság. A hazai pontvadászat rapszodikus teljesítménye eddig a BL-ben még nem ütközött ki, a Schalke és a Hapoel Tel-Aviv elleni akadályt is sikeresen vette a gárda. A Benfica ugyanakkor nem szokta könnyen adni magát, a portugálok ráadásul egy esetleges győzelemmel befoghatják aktuális riválisukat.

Schalke – Hapoel Tel-Aviv: ha a Lyonnál azt írtuk akadozik a gépezet mit mondjunk a Schalke kapcsán? Felix Magath együttese jelenleg osztályozót érő helyen áll a bajnokságban mindössze egyetlen győzelemmel, míg a BL-ben is egy lyoni zakóval kezdődött a szezon. Azóta a Benficát már elkapta a legénység, most pedig mindenképpen szükség lesz a három pontra, épp ezért várhatóan a lehető legerősebb összeállításban lép pályára a gárda.

C csoport:

Manchester United – Bursaspor: az angol iparvárosban nagyobb gondjuk is akad annál, mint hogy a csoport pofozógépét fogadják, a török csapat ugyanis eddig nem sok vizet zavart a BL idei kiírásában. Sir Alex Ferguson feje ugyanakkor amiatt főhet, mert kérdéses első számú góllövője, Wayne Rooney jövője.

Rangers – Valencia: meglepő, de a két csapat közül nem a spanyol pontvadászatban némi meglepetésre (ne feledjük, egy David Villával és egy David Silvával kevesebb lett a csapat) remekül teljesítő Valencia, hanem a skót sztárcsapat veretlen eddig, a Rangers ugyanis pontot rabolt az Old Traffordról.

D csoport:

Barcelona – Köbenhavn: a spanyolok és a dánok kirakatcsapata csap össze szerdán este, közülük azonban az eddig a Kazanyt és a Panathinaikoszt is legyőző északiak vezetik a csoportot. A Barca leiskolázta a görögöket az első meccsen, utána azonban nem bírtak Oroszországban a Rubinnal, így a másodikok, azaz igazi csoportrangadó lesz a találkozó.

Panathinaikosz – Rubin Kazany: illene valamit villantania a görög félnek, ugyanis a Barcelona elleni méretes fiaskó még talán belefér, de a Köbenhavn elleni hazai zakó már joggal verte ki a szurkolóknál a biztosítékot. Nincs mese, három pont kell Djibril Cissééknek ha nem akarnak végleg kiszállni a versenyből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik