Foci

Dzsudzsák semmi jót nem ígér

A Debrecen húsz fővel érkezik majd Budapestre, a csütörtöki Európa Liga-mérkőzés helyszínére.

Csütörtökön a holland PSV Eindhoven látogat Budapestre, hogy megmérkőzzön a DVSC-TEVA-val a második számú európai kupasorozat keretein belül. A Puskás Ferenc Stadionban megrendezendő összecsapás kapcsán a civishir.hu Dzsudzsák Balázst, a Loki egykori játékosát faggatta.

„Sajnos semmi jót nem ígérhetek. A debreceni szurkolók tudják rólam, hogy én minden fronton mindent megteszek Debrecen és a DVSC népszerűsítéséért, de most a PSV a kenyéradóm, és nem fogom szándékosan mellé rúgni a labdát, ha helyzetbe kerülök. Az egyébként nem is lenne korrekt a Loki-szurkolókkal, mert úgy érzem, hogy nekik is vannak elvárásaik velem szemben, mégpedig joggal, hiszen én közülük kerültem ki, és most kölcsönösen büszkék vagyunk egymásra. Nem alibizhetek, az illúzióromboló lenne” – vetítette előre Dzsudzsák, majd hozzátette, annak örülne a legjobban, ha egy szoros meccsen nyerne csapata.

A magyar válogatott középpályás pazar formában van, az elmúlt vasárnap a Willem II otthonában már a harmadik percben betalált, míg címeres mezben a finnek ellen lőtt győztes gólt az utolsó pillanatokban.

„Ez egy rendkívüli derbi lesz számomra, az biztos, eddigi pályafutásom alatt ilyen még nem volt. Barátaim ellen bulimeccsen még csak-csak fociztam, de így, tétmérkőzésen még soha. Már az is furcsa lesz, hogy minden szót érteni fogok a pályán. Debrecenben töltöttem el több mint tíz évet, nyugodtan mondhatom, hogy ott nőttem fel, most pedig ellenfélként térek vissza. Ez még azt is megérintené, akiből kihaltak az érzelmek. Nagyon várom a meccset, a közönség reakcióját, a hazai pályát, a sok-sok debrecenit a lelátón.”

Honfitársunk elárulta, hogy a PSV szakmai stábja nagyon felkészült a DVSC-ből, míg korábbi csapatából ő maga Laczkó Zsoltot és Czvitkovics Pétert emelte ki, szerinte rájuk sikeres külföldi pályafutás várhat.

Mindeközben Herczeg András kiválasztotta azt a húsz játékost akik a magyar fővárosba utaznak: nem lesz ott a csapattal az eltiltott Kabát Péter, Komlósi Ádám és Farkas Balázs pedig sérüléssel bajlódik.

A PSV Eindhoven elleni keret:
kapusok: Mindaugas Malinauskas, Djordje Pantics
mezőnyjátékosok: Nagy Zoltán, Bernáth Csaba, Dajan Simac, Máté Péter, Mirszad Mijadinoszki, Laczkó Zsolt, Fodor Marcell, Szakály Péter, Bódi Ádám, Dombi Tibor, Kiss Zoltán, Varga József, Luis Ramos, Kulcsár Tamás, Czvitkovics Péter, Yannick Mbengono, Rezes László, Adamo Coulibaly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik