Foci

Real-Milan: ki nevet a végén?

A válogatott mérkőzések miatti szünetet követően három hét után, a csoportmérkőzések harmadik fordulójával folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei.

E csoport:

Roma – Basel: a Roma csapata az előző bajnoki szezonban épphogy lemaradt az Inter mögötti csatában az Serie A aranyérméért folytatott harcban, a mostani kiírásokban azonban akadozik Claudio Ranieri csapatának gépezete. Ezen az állapoton még az sem segít, hogy a Milantól igazolt Marco Borriello magára talált az olasz fővárosban, a bajnokságban hét forduló után csak a 13. a gárda, míg a Bajnokok Ligája-szezon eddig egy sima müncheni vereséget, és egy CFR Cluj elleni kínkeserves győzelmet hozott.

A Basel még pocsékabbul áll a csoportban, a selejtezők során a Debrecen ellen magabiztosan továbbjutó svájci együttes két 2-1-es vereséggel rajtolt.

Bayern München – CFR Cluj: a Bayern München a bajnokságban pocsékul kezdte a szezont, ugyanakkor a legrangosabb európai kupasorozatban kijött eddig a lépés a bajoroknak, akik magabiztosan vezetik a csoportot, ám a kolozsvári legénység úgy tűnik nem adja könnyen a bőrét.

F csoport:

Szpartak Moszkva – Chelsea: a csoport két százszázalékos együttese mérkőzik meg az orosz fővárosban, a Szpartak a Marseille otthonábam meglepetésre nyert, a Zsolnát pedig esélyeshez méltóan fektette két vállra. A londonia előbb Szlovákiában rúgtak egy négyest, majd a Stamford Bridge-ne focizták le az OM-et. A találkozó középpontjában az a Jurij Zsirkov áll, aki már a Chelsea színeiben érkezik vissza korábbi sikerei színhelyére, az előzetes hírek szerint pedig könnyen a kezdőben találhatja magát.

Marseille – Zilina: az esélyek alapján országos egyes ez a meccs, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Marseille olykor hadilábon áll a helyzetkihasználással, így sokszor már egy kapott gól is meg tudja pecsételni Didier Deschamps legénységének sorsát.

G csoport:

Real Madrid – Milan: egyértelműen a nap slágermérkőzése, az egyik oldalon Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín, Xabi Alonso és Mesut Özil, míg a másikon Ronaldinho, Zlatan Ibrahimovic, Robinho és Pato, azaz sztárjátékosokban nem lesz hiány a rangadón. José Mourinho irányítása alatt a blancók eddig még nem szenvedtek vereséget, a bajnokságban ugyan becsúszott két döntetlen, a Bajnokok Ligájában sem az Auxerre, sem az Ajax nem tudta útját állni a spanyol élklubnak.

A Milan az első meccsen magabiztos volt, bár a francia kontrák majdnem megtréfálták, Amszterdamban ugyanakkor még az egy pontnak is örülhetett Massimiliano Allegri trófeákra pályázó legénysége.

Van miért törlesztenie amúgy a Realnak, tavaly Pato duplájának is köszönhetően a lombardok 3-2-re nyerni tudtak a Bernabeuban, a visszavágón 1-1-re végeztek a felek.

Ajax – Auxerre: a holland alakulatnak illene behúznia a három pontot ha bele akar még köpni a későbbiekben a nagyok levesébe, az Auxerre pedig első idei góljára vár a sorozatban.

H csoport:

Arsenal – Shaktar Donyeck: az Ágyúsok a BL-ben megállíthatatlanok idén, a mutatott formájánál többre taksált Bragának egy hatost hintettek, míg a belgrádi pokolban is kiszaladt egy hármas. Ugyanakkor az ellenfél is jó erőkből álló csapat, amely eddig szintén százszázalékosan vette a portugál, illetve a szerb akadályt is, bár a londoniak mellett szól a hazai pálya.

Partizan – Braga: a portugálok eddig nem sok mindent mutattak a kupasorozatban, kilenc gólt kaptak és egyet sem lőttek, egy önbizalomhiányban szenvedő csapat könnyen csúfos vereségbe szaladhat bele Szerbiában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik