Foci

Menesztik Rijkaardot?

A Galatasaray edzője alatt csárdást jár a kispad, az isztambuli csapat elpuskázta a bajnoki rajtot.

Frank Rijkaard igen nagy bajban van: a Galatasaray bukdácsolása miatt alighanem menesztik az isztambuli klub kispadjáról. A csapat nyolc forduló után a kilencedik helyen porosodik – négy győzelem mellett négy vereség a mérlege, s máris nyolcpontos a lemaradása a listavezető Bursaspor mögött.

A hétvégi, Ankaragücü elleni 2-4-et követően a török klub igazgatósága hétfő késő este rendkívüli gyűlésen értekezett a kialakult helyzetről, s a tanácskozáson megvitatták Rijkaard pozícióját is. A Galatasaray keddre ígért bővebb tájékoztatást.

Az mindenképpen a csapatot 2009-ben átvevő, s csak a negyedik helyig vezető Rijkaard ellen szól, hogy a szurkolók elpártoltak tőle, hisz az isztambuli drukkerek két hete egyfolytában Fatih Terim nevét skandálják a lelátókon – igaz, az egyesület kiszemeltje nem az egykori török szövetségi kapitány, hanem a Manisaspor edzője, Hikmet Karaman.

Az sem kizárt, hogy a törökök legendája, Hakan Sukür is szerepet vállal a klubnál, ám a hírek szerint ő a sportigazgatói széket foglalhatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik