Foci

Ferguson: Rooney távozni akar tőlünk

A Manchester United menedzsere megszólalt Rooney-ügyben, és kijelentése új megvilágításba helyezi a találgatásokat.

“Mi is ugyanúgy meg vagyunk zavarodva, mint bárki más, és nem értjük, miért akar elmenni tőlünk” – közölte a világhírű szakember egy sajtókonferencián.

A válogatott csatár távozási szándékáról napok óta cikkeznek, ám a klub hétfőn még képtelenségnek tartotta, hogy eladja egyik kirakatemberét.

Rooney többször panaszkodott az elmúlt időszakban arra, hogy az angol média folyamatosan a magánéletéről cikkez, de az sem tetszett neki, hogy Alex Ferguson keveset játszatta. Az már más kérdés, hogy az angolnak nem is megy annyira a játék az elmúlt időszakban – már a világbajnokságon is gyengén játszott önmagához képest.

Sajtóinformációk szerint Rooneyt a Chelsea, a Manchester City, a Real Madrid és a Barcelona is leigazolná, noha elvileg 2012-ig érvényes szerződése van az MU-nál.

Jose Mourinho a napokban elképzelhetetlennek tartotta, hogy Rooney távozzon az MU-tól, miközben Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere érdeklődését fejezte ki a játékos iránt.

A támadó szerdán bokasérülés miatt nem szerepelhet a török Bursaspor elleni hazai Bajnokok Ligája-összecsapáson.

A fogadóirodák máris megkezdték “árulni” tippjeiket, szerintük annak van a legnagyobb esélye (3:1), hogy Rooney a városi rivális Manchester Cityhez igazol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik