Foci

Arnautovic, a nosztalgiázó

A Werder Bremen támadója számára valóságos emlék-körút az idei BL-csoportkör.

A Werder Bremen osztrák támadója, Marko Arnautovic az Inter elleni zakót követően újfent olyan csapat ellen léphet pályára, melynek mezét viselte már korábban (nem mintha olyan idős lenne – még mindig csak 21 esztendős). Ezúttal a holland bajnok FC Twente elleni idegenbeli meccsre készülnek az észak-németek.

Az Inter csapatában kölcsönjátékosként megforduló Arnautovic ugyanis a holland bajnoknál töltött három esztendőt, s mint kiderült, szívesen emlékszik vissza az enschedei időszakra.

„Persze, egy meccs a sok közül, ám mégsem az. Tiszta fejjel kell pályára lépnem, s csakis arra koncentrálhatok, amire az edzőm utasított” – elmélkedett az osztrák a Werder hivatalos honlapján. „Szívesen emlékszem a Twenténél eltöltött időszakra. Az U19-eseknél kezdtem, de fél év elteltével már a nagyok között játszhattam. Hollandiában alighanem a Twente szurkolói a legjobbak. Rendkívül hangosak, de nagyon lojálisak, akkor is kitartottak mellettünk, amikor nem voltunk jó passzban.

Az A csoportban a Werder és a Twente is csak győzelem esetén reménykedhet. Mindkét csapat egy pontot gyűjtött két meccs alatt, így lemaradt az ezúttal egymással randevúzó Inter-Tottenham duó mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik