Foci

A Vidi újonca: erre nem számítottam

A 25 éves Martin Kayongo-Mutumbát meglepte, hogy a szurkolók ennyire várták bemutatkozását az első csapatban.

Mutumba a Paks ellen 2-1-re megnyert összecsapáson lépett pályára először az NB I-ben, a 69. percben váltotta Lencsét a Sóstói Stadionban, majd nem sokkal később majdnem gólpasszt adott André Alvesnek, a támadó lövése azonban a kapufáról a mezőnybe vágódott.

„Nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam a csapatban, hihetetlenül jó érzés volt, ahogy a szurkolók fogadtak, emiatt is szerettem volna emlékezetessé tenni a debütálásomat, kevés hiányzott ahhoz, hogy gólpasszt adjak Andrénak. Remélem még sokszor ott leszek a csapatban, mert egyre jobb teljesítményt szeretnék nyújtani. Meglepett, hogy a szurkolóink ennyire várták, hogy pályára lépjek, én azt hittem, hogy mivel nem voltam szem előtt az előző hónapokban egy kicsit el is felejtettek. Amikor néhány hete gólt és gólpasszt szereztem a második csapatban, akkor arra gondoltam néhány ember biztosan felkapja a fejét, „jé, tényleg, itt van ez a Mutumba is”. Ilyen fogadtatásra azonban tényleg nem számítottam, nagyon örülök, hogy így figyelnek rám a szurkolók” – mondta Martin Kayongo-Mutumba a vidi.hu-nak, majd hozzátette, boldog, hogy győztes meccsen debütálhatott és örül Alves rekordjának.

Az ugandai felmenőkkel bíró svéd labdarúgó ezt követően elárulta a magyar bajnokságról szerzett eddigi tapasztalatait.

„Természetesen figyeltem azokat a meccseket amiken nem játszottam, ezek alapján kialakult bennem egy kép a magyar bajnokságról. A Videoton mellett van még három-négy olyan csapat, mint a Debrecen, a Ferencváros, az Újpest vagy a Kaposvár, mely tudatosan építkezik és jó úton halad. Ezt tesszük mi is, Mezey doktor folyamatosan építi fel a csapatot, ennek biztos meg is lesz az eredménye, a bajnoki címért folyó versenyfutásban.”

Mutumba megemlítette, hogy egyre jobb erőben érzi magát, így reméli több lehetőséget kap majd a jövőben.

A játékosról Mezey György éles kritikát fogalmazott meg a lefújást követően, szerinte a labdarúgó öntörvényűen focizott, a szakember pedig nem ezt szeretné látni. Taktikailag és stratégiailag is fejlődést vár tőle, csak így válhat stabil ember belőle Székesfehérváron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik