Foci

A Vidi újonca: erre nem számítottam

A 25 éves Martin Kayongo-Mutumbát meglepte, hogy a szurkolók ennyire várták bemutatkozását az első csapatban.

Mutumba a Paks ellen 2-1-re megnyert összecsapáson lépett pályára először az NB I-ben, a 69. percben váltotta Lencsét a Sóstói Stadionban, majd nem sokkal később majdnem gólpasszt adott André Alvesnek, a támadó lövése azonban a kapufáról a mezőnybe vágódott.

„Nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam a csapatban, hihetetlenül jó érzés volt, ahogy a szurkolók fogadtak, emiatt is szerettem volna emlékezetessé tenni a debütálásomat, kevés hiányzott ahhoz, hogy gólpasszt adjak Andrénak. Remélem még sokszor ott leszek a csapatban, mert egyre jobb teljesítményt szeretnék nyújtani. Meglepett, hogy a szurkolóink ennyire várták, hogy pályára lépjek, én azt hittem, hogy mivel nem voltam szem előtt az előző hónapokban egy kicsit el is felejtettek. Amikor néhány hete gólt és gólpasszt szereztem a második csapatban, akkor arra gondoltam néhány ember biztosan felkapja a fejét, „jé, tényleg, itt van ez a Mutumba is”. Ilyen fogadtatásra azonban tényleg nem számítottam, nagyon örülök, hogy így figyelnek rám a szurkolók” – mondta Martin Kayongo-Mutumba a vidi.hu-nak, majd hozzátette, boldog, hogy győztes meccsen debütálhatott és örül Alves rekordjának.

Az ugandai felmenőkkel bíró svéd labdarúgó ezt követően elárulta a magyar bajnokságról szerzett eddigi tapasztalatait.

„Természetesen figyeltem azokat a meccseket amiken nem játszottam, ezek alapján kialakult bennem egy kép a magyar bajnokságról. A Videoton mellett van még három-négy olyan csapat, mint a Debrecen, a Ferencváros, az Újpest vagy a Kaposvár, mely tudatosan építkezik és jó úton halad. Ezt tesszük mi is, Mezey doktor folyamatosan építi fel a csapatot, ennek biztos meg is lesz az eredménye, a bajnoki címért folyó versenyfutásban.”

Mutumba megemlítette, hogy egyre jobb erőben érzi magát, így reméli több lehetőséget kap majd a jövőben.

A játékosról Mezey György éles kritikát fogalmazott meg a lefújást követően, szerinte a labdarúgó öntörvényűen focizott, a szakember pedig nem ezt szeretné látni. Taktikailag és stratégiailag is fejlődést vár tőle, csak így válhat stabil ember belőle Székesfehérváron.

Ajánlott videó

Videó
Docskocs Zsuzsa 64 éves, közel 30 éve lélegeztetőgéppel él. Lassan romló állapotával gyermekként szembesült. Amíg nem volt géphez kötve, programozóként dolgozott, és ma is gondozza saját honlapját, ahová festményeit, rajzait tölti fel.