Foci

Az olaszok nem akarnak újrajátszást

Az olasz labdarúgó szövetség elfogadhatatlannak tartja azt az ötletet, amely a szerbek elleni Eb-selejtező újrajátszásáról szól.

Antonello Valentini, a FIGC főtitkára hétfőn úgy fogalmazott, hogy ha elfogadnák a szerbek erre vonatkozó felvetését, az egy ajándék lenne a szerb válogatottnak.

A genovai találkozót a vendéghuligánok miatt nem lehetett megrendezni. A drukkerek már napközben összecsaptak a rendőrökkel, és saját csapatuk buszát is megdobálták. Nézőtéri rendbontás miatt eleve később kezdődött a meccs, amit aztán a 6. percben – a pirotechnikai eszközök bedobálása miatt – idő előtt le kellett fújni. Az rendbontásban 16 ember megsérült, a genovai polgármesteri hivatal legalább 80 ezer euróra (22,4 millió forint) becsülte a városban keletkezett károkat.

A Politika című szerb újság értesülése szerint két drogbáró 200 ezer eurót fizetett 60 szerb szurkolónak, hogy botrányt okozzanak Genovában.

A randalírozók közül nyolc ember, köztük a főkolompos, a mérkőzés alatt fekete csuklyával a fején a kerítés tetején pózoló, agyontetovált Ivan Bogdanov – a legnépszerűbb szerbiai futballklub, a Crvena zvezda egyik szurkolói csoportjának 29 éves vezetője – Olaszországban van őrizetben.

Az olaszok szerint őket nem terheli felelősség. Az európai szövetség még októberben dönthet az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik