Foci

Rangadók a Monicomp Ligában

Az élcsapatok és a kiesés rémével küzdő együttesek is rangadót játszanak a labdarúgó NB 1-ben.

Az első szombati mérkőzésen az MTK a Debrecent fogadja. A bajnok egy igen furcsa idnyt tudhat magáénak, hiszen egyrészt az Európa Liga főtábláján szerepel, sikerélmények viszont nem érik ott. A bajnokságban is rapszodikusan szerepel Herczeg András csapata, képesek voltak 4-1-es vereséget elszenvedni Siófokon, miközben szoros meccset vívtak az Újpesttel.

Az MTK is ambivalens érzésekkel tekinthet a szezon eddigi részére, hisz legutóbb a Kaposvár vitt el három pontot a Hungária körútról, miközben a kék-fehérek legyőzték már az Újpestet is.

Az edzőváltáson átesett Kecskemét a Honvéd otthonába látogat, és nem árt tudni a budapestieknek, hogy még egyszer sem hagyta el vesztesen bajnoki találkozón a lila-fehér csapat a Bozsik-stadiont.

A gyengélkedő, és szintén edzőt váltó Vasas az átmenetileg megbízott trénereket foglalkoztató Szolnokot fogadja, igazi kiesési rangadó, legalábbis a tabella jelenlegi állása szerint.

A remekül szereplő újonc Siófok a Zalaegerszeget látja vendégül, míg a Ferencváros-Kaposvár mérkőzés igazi kuriózum lesz. Prukner László a tavalyi szezon végéig a somogyi csapat szakvezetője volt (hosszú éveken át), idén azonban már a IX. kerületi zöldek sikeréért dolgozik.

Pénteken két mérkőzést rendeztek, ezeken: Győr-Pápa 0-1, Újpest-Haladás 3-1.

A szombati program:

MTK – Debrecen 15 óra
Budapest Honvéd – Kecskeméti TE-Ereco 17 óra
Vasas – Szolnok 17 óra
Siófok – Zalaegerszeg 17 óra
Ferencváros – Kaposvár 17 óra 30 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik