Foci

Szivics: a szerelem nem lesz elég Kecskeméten

Megtartotta első edzését Tomiszlav Szivics, a KTE-Ereco régi-új vezetőedzője.

A szerb mester, aki hazája U19-es válogatottjának szövetségi edzője, nagy szeretettel fogadták a Széktói-stadionban – legalábbis az első edzésre kilátogató szurkolók mindenképpen. Kérdés, a játékosok hogyan fogadják majd kemény stílusát.

Tomiszlav Szivics 2009-ben hagyta el a csapatot, most Csertői Aurél, majd Urbányi István szerepvállalása után tért vissza a jelenleg 6 ponttal a 14. helyen álló hírös városi csapathoz.

Szivics a Kecskeméti Televíziónak elmondta, itt a szerelem – mármint a szurkolók és a város irán térzett szeretet és ennek kölcsönössége – már nem lesz elég, nagyot kell küzdenie mindenkinek, hogy újra sikerkorszak következzen be.

“Most tényleg jó a játékosállomány. Sok a jó játékos, csak össze kell rakni a csapatot, ki kell alakítani a csapategységet, tudatosítani kell bennük, hogy ez csapatjáték, ez csapatmunka, és csak ehhez alkalmazkodva lehet eredményeket elérni” – ezt már a kesport.hu oldalnak nyilatkozta a szakvezető.

“Visszanéztem DVD-n a KTE meccseit, és azt láttam, hogy passzok után megállnak a játékosok, és gyönyörködnek, hogy milyen szépen továbbítottak. Ilyen nem létezik. Nálam minden arra fog vonatkozni, hogy passz után ritmust kell váltani, két irányba kell játszani és futni kell. Ez változás lesz az eddigiekhez képest” – fogalmazott summásan a szerb tréner, aki elmondta, a KTE minden meccsét meg szeretné nyerni, a kecskeméti tulajdonos, Rózsa Pál pedig elengedi majd arra a hét napra, amikor feladatai lesznek a szerb utánpótlás-válogatott háza táján. Hogy ott marad-e tovább, még nem tudni.

A Kecskemét szombaton 17 órakor a Honvéd otthonában lép pályára, a kecskeméti szurkolók ingyen tekinthetik meg a mérkőzést, a lila-fehér klub vezetőinek döntése alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik