Foci

Merész terveket sző a Lazio

A rómaiak egyszerre vennék meg a spanyol Villarreal 2007-ben egymást váltó klasszisait.

Olaszországi sajtóértesülés szerint az olasz bajnokságot vezető Lazio két futballistával erősítene a téli átigazolási időszakban. A római klub az uruguayi Diego Forlánt és az olasz-amerikai Giuseppe Rossit is kivásárolná. A dél-amerikai vb-bronzérmes jelenleg az Európa Liga-győztes Atlético Madridot erősíti.

Az Il Corriere dello Sport úgy tudja, Claudio Lotito elnök és Edy Reja szakvezető megegyezett abban, hogy legalább egy csatárral megerősítik a hosszas vegetálás után ismét erőre kapó fővárosi alakulatot.

A Lazio annak függvényében tervezi az erősítést, hogy decemberben milyen lesz a csapat helyezése. Amennyiben jól állnak, és van esély valamelyik BL-indulásra feljogosító hely megszerzésére Forlánt és Rossit is megkörnyékezik – ha a helyzet nem túl rózsás, akkor csak az egyik támadó kerülhet célkeresztbe.

Forlán 2004 és 2007 között szolgálta a Valenciához közeli „sárga” klubot, míg Rossi akkor érkezett, amikor az uruguayi továbbállt Madridba. További érdekesség, hogy mindketten megfordultak az angol Manchester United együttesében is, sőt, a New Jersey-i születésű olasz a manchesterieknél nevelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik