Foci

Különleges lesz a Fradi-Kaposvár rangadó

Prukner László egykori csapata ellen vezeti a zöld-fehéreket a hétvégi rangadón, de mások is izgulhatnak.

A Ferencváros vezetőedzője hosszú évek után hagyta ott a Kaposvári Rákóczi együttesét a fővárosiak kedvéért. A somogyi városban remekül dolgozó szakember eddig pozitív mérleget produkál (kakukktojásnak az Újpest elleni 0-6 tekinthető). Nagyobb megleptés viszont, hogy volt csapat jelenleg a 2. (!) helyen áll a bajnokságban, sorra szerzi a pontokat, már van neki 19, míg a listavezető Videoton 20 ponttal büszkélkedhet.

Prukner több játékost is magával vitt a fővárosba, egyikőjük Maróti Béla.

– A csapatból egy-két ember számára nem mindennapi meccs lesz, az biztos – értékelt Maróti az ftc.hu oldalnak nyilatkozva. – Sőt, ha a tabellára nézünk, azt is mondhatom, hogy rangadó vár ránk. Jó csapat a Kaposvár, annak ellenére, hogy kicserélődött a nyáron, persze azért maradtak régi játszótársak. Egy-két meccsen talán szerencséjük is volt, de az biztos, hogy nem érdemtelenül állnak ilyen jól. Nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, az elmúlt két meccsen bebizonyítottuk, hogy fel tudunk állni nagyon nehéz helyzetből is. Hazai pályán egyértelműen a győzelem a célunk, ha a megszokott pontos játékunkat nyújtjuk, akkor nem lesz gond.

Másként áll a mérkőzéshez Marek Heinz, aki sérülése után mással van elfoglalva, konkrétan azzal, hogy visszakerüljön a kezdőbe.

– Nagyon kellemetlen ellenfél a Kaposvár, minőségi csapat, láttam, hogy legutóbb az MTK ellen is biztosan győztek – mondta a cseh támadó a weboldalnak. – Ugyanakkor a mi együttesünk hazai pályán általában dominál, próbál a játékot irányítva futballozni, így nem nekünk kell alkalmazkodni az ellenfélhez, hanem fordítva. Az biztos, hogy érdekes meccs lesz, hiszen az edzőnk és néhány játékosunk is Kaposvárról érkezett. Mindenképp győzni akarunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik